Tényleg jön az újabb brutál drágulási hullám 2025-ben? Elképesztő, ami a magyar vásárlókra vár
2024 novemberében a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat, 0,5%-kal pedig az előző havikat. Mire számíthatunk jövőre?
2024 novemberében a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat, 0,5%-kal pedig az előző havikat. Mire számíthatunk jövőre?
Az egész hétre szóló nagybevásárlás, a mindenszentekkel összekötött rokonlátogatás és a svédasztalos szállodai vendéglátás is az élelmiszerpazarlás megelőzése ellen „dolgozhat”.
Az élelmiszerhulladék toplista élén továbbra is a készételek állnak, amit a zöldségek és gyümölcsök, valamint a pékáruk követnek.
Tele van a kamránk és a fagyasztónk feldolgozott élelmiszerekkel, de nem mindegyik teszi a legjobbat a testünkkel.
Az üzletlánc több mint 70 ezer kedvezményes árú élelmiszercsomagot értékesített az elmúlt 2 hónapban.
A PENNY Magyarország és a Munch országszerte elérhetővé teszi az élelmiszermentő szolgáltatást.
Az élelmiszerpazarlás egy része elkerülhető lenne, ha mindenki tudatosan átnézné hűtőszekrényét és a felesleges ételeket elvinné valamely karitatív szervezet gyűjtőpontjára.
A Nébih Maradék nélkül programja idén különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.
Az élelmiszer-pazarlás egy globális probléma, amely nemcsak a környezetre, hanem a gazdaságra és a társadalomra is negatív hatással van.
Az élelmiszer-pazarlás egy globális probléma, amely nemcsak a környezetre, hanem a gazdaságra és a társadalomra is negatív hatással van. Felkerestük Belayane Najoua-t, a Munch menedzserét, hogy válaszoljon kérdéseinkre.
Fejenként 24 kg élelmiszert pazarolunk el évente a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint.
Árhorror ide vagy oda, azért az nem normális dolog, hogy megvesszük a hálós citromot, szinte aranyárban (800 forintnál kezdődik kilója), aztán harmadnap elkezd penészedni, a felét dobhatjuk ki. Mit lehet tenni?
Szeptember 11-től a dél-alföldi országrészben is muncholhatunk.
A vásárló nem csak az ételt látja, amit a pénzéért megvásárol, hanem az embert is, aki mögötte van.
A Kecskeméti Szatyor Közösség fő célja a helyi termelők tevékenységének erősítése, támogatása és a tudatos fogyasztás, valamint a fenntartható mezőgazdaság támogatása.
Az uniós irányelv alapján az összes tagállamban, így Magyarországon is bevezetésre került az EPR. A rendszer megjelenése jelentős áremelkedéssel járhat a szakértők szerint.
Minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol.
A legfrissebb kutatások szerint egy átlagos hazai háztartásban fejenként évente 65 kilogramm élelmiszerhulladék keletkezik.
Sokan ilyenkor már rá sem bírnak nézni a fűszeres, nehéz fogásokra, vagy a sok, száradófélben lévő süteményre, kidobni viszont nagy pazarlás lenne.
Ez az időszak az utóbbi évtizedekben „szinte észrevétlenül” a mértéktelen fogyasztás ünnepévé vált.