Fontos változás élesedett a Penny üzleteiben: erről minden vásárlónak tudnia kell
A PENNY Magyarország és a Munch országszerte elérhetővé teszi az élelmiszermentő szolgáltatást.
A PENNY Magyarország és a Munch országszerte elérhetővé teszi az élelmiszermentő szolgáltatást.
Az élelmiszerpazarlás egy része elkerülhető lenne, ha mindenki tudatosan átnézné hűtőszekrényét és a felesleges ételeket elvinné valamely karitatív szervezet gyűjtőpontjára.
A Nébih Maradék nélkül programja idén különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.
Az élelmiszer-pazarlás egy globális probléma, amely nemcsak a környezetre, hanem a gazdaságra és a társadalomra is negatív hatással van.
Fejenként 24 kg élelmiszert pazarolunk el évente a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint.
Szeptember 11-től a dél-alföldi országrészben is muncholhatunk.
A vásárló nem csak az ételt látja, amit a pénzéért megvásárol, hanem az embert is, aki mögötte van.
Az uniós irányelv alapján az összes tagállamban, így Magyarországon is bevezetésre került az EPR. A rendszer megjelenése jelentős áremelkedéssel járhat a szakértők szerint.
Minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol.
A legfrissebb kutatások szerint egy átlagos hazai háztartásban fejenként évente 65 kilogramm élelmiszerhulladék keletkezik.
Sokan ilyenkor már rá sem bírnak nézni a fűszeres, nehéz fogásokra, vagy a sok, száradófélben lévő süteményre, kidobni viszont nagy pazarlás lenne.
Ez az időszak az utóbbi évtizedekben „szinte észrevétlenül” a mértéktelen fogyasztás ünnepévé vált.
Az élelmiszerek megfelelő tárolásával pedig nem csak a Földnek teszünk jót, hanem a pénztárcánknak is, hiszen most igazán fontos az, hogy minden megvásárolt ételt felhasználjunk.
Jövőre sem szabadulunk az inflációs nyomás alól: várhatóan tovább fognak drágulni az élelmiszerek.
Mérséklődni fog az élelmiszerek drágulása az MKB és a Takarékbank szakértői szerint.
Lakosonként mintegy 127 kilogramm élelmiszer ment kárba az Európai Unióban 2020-ban, a koronavírus-járvány első évében.
A helyi ellátási rendszerek fejlesztésével és a pazarlás csökkentésével fenntarthatóbbá tehető élelmiszerellátásunk.
A magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére honfitársaink 59%-a dob ki élelmiszert, ráadásul 23% kifejezetten sokat.
Amíg a világ elegendő élelmet termel a teljes globális népesség ellátására, közel 830 millió ember még mindig éhezik.
Szeptember 29-e az élelmiszerveszteséggel és -pazarlással kapcsolatos tudatosság nemzetközi napja.