A man using a smart phone in the city.

Egyre több magyar kezdeményez videóhívást: az ünnepek idejére azonban félretettük a telefonokat

2021. december 27. 19:32

A koronavírus-járvány megjelenése óta felértékelődött az online kapcsolattartás jelentősége, ez már tavaly karácsonykor is tapasztalható volt: az ünnepi adatforgalom akkor az előző – koronavírus-mentes – évhez képest 30 százalékos növekedés mutatott a Telenor hálózatán, amiben feltételezhetően a korábbinál jelentősebb arányt képviselt a távoli családtagok között indított videóhívások adatforgalma.

Bár az idei évben több lehetőség kínálkozott a személyes találkozókra, óvatosságból sokan távolról köszöntötték egymást, ennek is köszönhető, hogy az előző évhez képest idén a december 24 és 26 közötti időszakban átlagosan 15 százalékos növekedés volt megfigyelhető a mobilnet-forgalomban.

A növekvő forgalom ellenére elmondható, hogy az ünnepek idején félre tudjuk tenni okostelefonjainkat. Az évről évre növekvő ünnepi hálózati forgalmi adatok ellenére elmondható az is, hogy az ünnepeket megelőző időszakhoz viszonyítva december 24-én csökkenés tapasztalható, mind az adat, a hang és az SMS összforgalom tekintetében. A meghitt pillanatokat követően a hálózati forgalom december 26-ára érte el az ünnepek előtti nagyságrendet. Feltételezhető, hogy a 24-én forgalmazott adatmennyiség jelentősebb arányát teszi ki a barátokkal, családok között indított online videóchat hívások forgalma, míg 25-én és 26-án egyre többen és többet neteztek, ekkor már az élmények megosztása lehet a híváskezdeményezések egyik oka, illetve a szórakozást, kikapcsolódást nyújtó streaming-szolgáltatások kaphatnak nagyobb teret.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?