6 °C Budapest

Leáldozott a kiszállításnak? Egyre több magyar választja inkább ezt a megoldást

2020. december 22. 13:03

Már közel nyolcvan budapesti és pest megyei helyszínen működnek a rendelések érintésmentes átvételét biztosító easybox automaták, januárra száz felett lesz a számuk, és a vidéki városokban is indul a telepítésük. A csomagautomatás átvételek száma a november végi Black Friday óta meredeken növekszik, már az eMAG-hoz Budapestről érkező karácsonyi rendelések közel 20 százalékát kérik ilyen átvételi móddal.

Jelenleg összesen 76 darab easybox csomagautomata működik az országban: az easyboxos rendelések nagyjából 80 százalékát kérik budapesti, 20 százalékát pedig Pest megyei automatákba. Az október 16-i indulás óta több mint 30 ezer darab rendelést szállítottak le az ilyen automatákba, amelynek nagyobbik hányada a november 20-i Black Friday után érkezett be. A csomagautomatás átvétel a fekete pénteki időszak után a karácsonyi szezonban is meredeken emelkedik, mostanra már a fővárosi megrendelések ötödét kérik easyboxba.

Január végéig közel 110 automata fog működni, és a jövő év elején a vidéki városokban is megkezdődik a csomagautomata-hálózat terjeszkedése: mintegy kétszáz lehetséges helyszínnel már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalási, engedélyeztetési folyamatok. Budapesten a MOM Parkban lévő, az egyik Váci úti OMV töltőállomáson működő, illetve a kőbányai Family Centerben lévő automaták bonyolítják jelenleg a legnagyobb forgalmat. Pest megyében a veresegyházi Gombai Cukrászdánál lévő automata, illetve a váci és az érdi töltőállomásokon működők a legnépszerűbbek.

Érintés nélkül

Az automaták egyik sajátossága az érintésmentes átvétel lehetősége: elég odatartani az olvasóhoz a telefonra érkező QR-kódot a csomagot tartalmazó polc nyitásához. Bár az érintőképernyőn keresztül, PIN-kóddal is nyithatók az ajtók, a visszatérő vásárlók döntő többsége már nem az érintőképernyős, PIN-kódos nyitási módot választja, hiszen a jelenlegi járványhelyzetben ez a legbiztonságosabb választás.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem