Életveszélyes gyereküléseket hívtak vissza: magyarországi termékek is érintettek

Életveszélyes gyereküléseket hívtak vissza: magyarországi termékek is érintettek

2020. november 27. 16:47

Azonnali hatállyal visszahívta két gyerekülését a Recaro, mert problémákat találtak a biztonsági pántoknál. A gyártó arra kéri azokat, akik vettek az érintett termékekből, hogy ne használják az üléseket. A gyereküléseket ingyen kicserélik.

Azonnali hatállyal visszahívja két gyerekülését is a Recaro: konkrétan a Tian nevű modell Core és Elite verziójáról van szó. A két ülést itthon is meg lehet venni, méghozzá igen magas áron: a Core 93 ezer forintba, míg az Elite 113-120 ezer közötti összegbe kerül. Kiderült, hogy az ülések a biztonsági pántjainál találtak hibákat.

A gyártó közleménye szerint a visszahívás a 2020. augusztus után legyártott gyereküléseket érinti. Ahogy a Recaro írja, október 27-e óta már orvosolták a problémát, az ezt követően gyártott üléseket nem kell visszavinni, biztonságosak - ezeken külön matricán fel is tüntetik a gyártás idejét.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy ugyan már kijavították a hibát a gyárban, ám az üzletekben még mindig lehetnek a visszahívásban érintett ülések

- ezért vásárlás előtt ellenőrizni kell, milyen terméket kínálnak eladásra.

A visszahívott termékeket az ülés alján lévő, narancssárga matricán található számok alapján lehet beazonosítani. Az alább piros nyíllal jelölt szám a sorozatszám, fölötte kettővel pedig az úgynevezett jóváhagyási számot találjuk - a másik képen az a matrica látható, amit a már kijavított termékekre ragasztottak a gyárban.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt a matricát kell keresni a gyerekülésen

Az érintett modellek, és azok azonosító számai:

  • Recaro Tian Core, jóváhagyási szám: 04301383; sorozatszám: 00000001 és 00001722 között
  • Recaro Tian Elite, jóváhagyási szám: 04301383; sorozatszám: E00000001-től E00004953-ig

A Recaro szeretné garantálni a gyermekek biztonságát, ezért arra kéri a vásárlókat, hogy inkább ne használják az érintett termékeket. Az üléseket ingyenesen kicserélik, amennyiben a vevő felveszi velük a kapcsolatot - az elérhetőségeket a közleményben adták meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01