11 °C Budapest

Újabb magyar bank lépte meg: kártya nélkül fizetheted a bevásárlást

2018. június 11. 17:00

Mától a Budapest Mobil Internetbankban elérhető a Budapest Bank új mobilfizetési megoldása. A bank mobilalkalmazását már használó ügyfeleknek nincs más dolguk, mint frissíteni azt, majd egyetlen mozdulattal digitalizálhatják bankkártyájukat, és ezt követően a bankkártyájuk helyett a mobiljukat használhatják fizetésre. 

A Budapest Bank új szolgáltatásának használatához a pénzintézet által kibocsátott Mastercard vagy Maestro típusú lakossági betét- vagy hitelkártyára, NFC képes mobilkészülékre, minimum Android 4.4-es operációs rendszerre, valamint a Budapest Mobil Internetbank alkalmazás legfrissebb verziójára van szükség . Amennyiben mindez rendelkezésre áll, az alkalmazásban a kártya a kiválasztása után egyetlen mozdulattal digitalizálható. A további részletek, valamint a kártya digitalizálásának folyamata a honlapon keresztül tekinthetők meg.

Az új, szolgáltatófüggetlen mobilfizetési megoldásunk bevezetése a digitális jövőképünk megvalósításának fontos állomása. Célunk, hogy a digitális megoldásainkkal az élvonalban legyünk, ennek érdekében az idei évben is számos innovatív megoldással készülünk

- mondta Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági üzletágvezetője.

A Budapest Bank mobilfizetési szolgáltatásának használata során a mobiltelefont kell a POS terminálhoz érinteni. A biztonságot növeli, hogy a felhasználó eldöntheti, hogy kizárólag feloldott, vagy lezárt képernyővel is működjön-e a fizetés. Ennél az érintős fizetési módnál sincs szükség a PIN kód megadására 5000 forint összegű vásárlás alatt, ezt meghaladó összeg esetén azonban meg kell adni a mobilfizetésre kiválasztott plasztik kártya PIN kódját a POS terminálon. Ez a bankkártyás fizetéshez hasonló élmény: nincs szükség a fizetési folyamatban az applikáció használatára, nem kell a telefon kijelzőjén semmit megadni, begépelni.

A mobilfizetési megoldások terjedését jól mutatja, hogy a Budapest Bank reprezentatív kutatása szerint a banki ügyfelek 93 százaléka már hallott erről a lehetőségről. Elsősorban a férfiakra jellemző, hogy a mobilfizetést azért kedvelik, mert a telefonjuk mindig náluk van és könnyebben előveszik, mint a bankkártyájukat - 47 százalékuk mondta ezt, míg a nőknek mindössze 31 százaélka gondolta így. A nők ezzel szemben inkább a biztonságot tartják szem előtt, hiszen 41 százalékuk számára fontos, hogy amennyiben ellopnák a mobiltelefonjukat, akkor megfelelő beállítások mellett nem tudnának illetéktelenek fizetni vele, miközben az érintős technológiával ellátott bankkártyák esetében erre vásárlásonként 5000 forintig lenne lehetőség.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 69 szazaléka került már olyan helyzetbe korábban, amikor valamilyen okból jól jött volna nekik a mobilfizetés, például, mert nem volt náluk a pénztárcájuk, csak a mobiljuk, mert minél kevesebb dolgot szerettek volna magukkal vinni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem