16 °C Budapest

Ezért legyen nálad mindig két bankkártya: így megelőzheted a bajt

2017. szeptember 23. 14:31

A bankkártyás tranzakciók száma és összege 40 százalékos növekedést mutat a nyári időszakban, az év többi hónapjához képest. A kártyahasználat során nem szabad megfeledkezni az elővigyázatosságról, illetve, arról hogy viselkedésünk mintául szolgál a gyerekek számára is.

Világszerte közel 80 millió bankkártya elfogadóhely működik és az emberek ki is használják ezt a lehetőséget. Ma már nem csak belföldön fizetünk bankkártyával, külföldön is egyre kevesebbszer használunk készpénzt. Sőt, a K&H Bank adatai szerint egy-egy vásárlás átlagos összege magasabb is az utazás alatt: míg itthon 7000 forint, külföldön 12 000 forint az átlagos költésünk egy vásárlás alkalmával. Kedvezőbb, kényelmesebb virtuális pénzt hordani magunkkal, így nem kell tartani az olyan váratlan kellemetlenségektől, mint hogy a zsebünkben rejlő készpénzt elveszítjük vagy ellopják. Ez növeli a biztonságérzetet, ami a pihenés szempontjából nem utolsó szempont, hiszen a nyugodtabb lelkiállapot egy teljesebb feltöltődést tesz lehetővé.

Ahhoz, hogy a gyerekek körültekintő felnőttekké váljanak, az első lépcső, hogy szüleiktől is ezt a magatartást lássák, tanulják el. Az utazás során megtaníthatjuk nekik, hogy az elővigyázatosság erény és fontos, hogy az ember megfontolt legyen. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz pénzügyi vetélkedő szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tippeket, ami a tanulás alapja lehet, hogy később gyermekünk is kényelmesen és biztonságosan használja bankkártyáját:

  • Vigyünk magunkkal két bankkártyát, amik sose legyenek ugyanazon a helyen. Hogyha az egyiket ellopják, amint tudomást szerzünk a lopásról, jelentsük a bank felé. Ezzel meggátolhatjuk, hogy az illetéktelenek hozzáférjenek a számlánkon lévő pénzhez. A másik bankkártyánkkal nyugodtan folytathatjuk a nyaralást.
  • A bankkártyáinkhoz tartozó PIN kódot ne vigyük magunkkal egy papírfecnire felírva, hiszen ha a kettőt együtt elviszik, akkor akadálytalanul hozzá fognak férni a számlánkon lévő pénzhez.
  • A biztonság kedvéért egy napi költésünket fedező valutát vigyünk magunkkal, így akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem fogadnak el bankkártyát vagy épp nem működik a terminál.
  • Ha van alszámlánk, a bankkártyás vásárlásokat ajánlott innen intézni és a nyaralásra szánt összeget itt tartanunk, így főszámlánk akkor is biztonságban van, ha arra jogosulatlan személy férne hozzá bankkártyánkhoz.

 Emellett emlékeztetnek: a bankkártyás vásárlás belföldön, külföldön, interneten is díjmentes.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem