18 °C Budapest

Így nyerhetsz 8 milliárd forintot! Adóprésben az interneten eladók - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. március 24. 17:37

A jövőben akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, ha elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt módosító javaslatot. A legtöbb banknál kártyás vásárlásnál nem kell tranzakciós illetéket fizetni, összeszedtük, mely kártyáknál nem ússzuk meg az új adót. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy újabb trükkökkel próbálják meg elszedni a csalók a nyugdíjasok pénzét. Több mint 40 ezer ember számára rossz hír érkezett Brüsszelből: az Európai Bizottság egyelőre nem kíván szerződésszegési eljárást indítani Magyarország ellen a volt korhatár alatti nyugdíjasok ügyében. Megszállták az adóellenőrök az interneten értékesítőket - ezt támasztják alá az olvasóinktól érkezett levelek is. Az adóhatóság által alkalmazott vagyonosodási vizsgálatok joggyakorlatát áttekintő munkacsoport alakult a Kúria vezetésével. Budapesten és környékén is elindította a Tesco online bevásárlási rendszerét. Bemutattuk, hogyan választhatod ki húsvétra a legízletesebb sonkákat. Új jelöléssel, egy fekete háromszöggel találkozhatunk ősztől azoknak a gyógyszereknek a tájékoztatóin, amelyeket fokozott figyelemmel kísér a gyógyszerhatóság. Tömegek maradnak el a különféle számlák befizetésével, így a legtöbb hazai szolgáltató új behajtási-követeléskezelési módszereket vezet be.


Elmaradtál a számlákkal? Új trükkökkel hajthatják be a szolgáltatók

Kritikán aluli a magyar lakosság banki-, telekommunikációs-, illetve közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Így a legtöbb hazai szolgáltató új behajtási-követeléskezelési metodikákat kénytelen bevezetni.

Újabb multi hozhat milliárdokat a legszerencsésebb magyaroknak

A jövőben akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, amennyiben elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő friss költségvetési bizottsági módosító javaslatot. Természetesen a külhoni, hatalmas főnyereményekkel kecsegtető játékok forgalmazásáról, mint koncesszióbirtokos a Szerencsejáték Zrt. dönt. A nemzetközi lottójátékokon, mint például az eurólottón rendszerint a hazai főnyeremények sokszorosa keresi gazdáját.

Nyugdíjügy: rossz hír tízezreknek, de vallani kell a magyar kormánynak

Egyelőre üres kézzel kellett távozniuk Brüsszelből a korhatár alatti nyugdíjasokat képviselő szervezetek vezetőinek, az Európai Parlament Petíciós Bizottságának ülésén ugyanis kiderült: az Európai Bizottság nem kíván szerződésszegési eljárást indítani Magyarország ellen. A csatát ugyan elveszítették az érintettek, a háborút azonban még nem. A Petíciós Bizottság nyitva hagyta a petíciót, és hivatalos állásfoglalást kér a magyar kormánytól.

Vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére: veszélyben az idősek

A jelek szerint nem csillapodnak az idősekkel, a nyugdíjasokkal szemben elkövetett bűncselekmények. Az elmúlt hónapok híreiben újabb és újabb trükkös csalásokkal találkozhatunk, amelyek a legkiszolgáltatottabbak pénzének megszerzésére irányulnak. Most mutatjuk a leggyakoribb és a legújabb trükköket.

Hitelesek százezrei rettegnek, pedig itt a segítség
Több tízezer forintot plusz kiadást is jelenthetett a devizahiteleseknek a márciusban gyengélkedő forint. Ha tartósan hasonló szinteken marad a hazai fizetőeszköz, akkor milliókkal kell többet visszafizetni a tartozásuk után. A magasabb árfolyam miatt érdemes inkább most árfolyamrögzíteni, hiszen az állam átvállalja a költségeket, ha 270 felé megy a frank?

Te hova tennél havi 300 ezret? Itt vannak a legjobb ajánlatok

A nagyobb jövedelmű családok sem úszták meg a banki költségek növekedését, de számításaink szerint az esetükben kevésbé érezhető a tranzakciós illeték hatása, mint a kisebb keresetű családoknál. Összeállításunkban ezúttal legalább 250 ezer forint jövedelemmel rendelkezők legjobb bankszámláját kerestük, de azt látjuk, hogy akár milliós megtakarítással is legalább egy ezresbe kerül a bankolás havonta. Akármekkora a keresetünk érdemes készpénzkímélő megoldásokat keresni és minél többet elővenni a kártyánkat.

Vigyázz, mit adsz el a neten! Ez vár rád a bíróságon
Megszállták az adóellenőrök az interneten keresztül értékesítőket - ezt támasztják alá az olvasóinktól érkezett levelek is. Eközben meglepő dolog történt egy bíróságon: nem volt hajlandó figyelembe venni egy korábban indult ellenőrzési eljárásban érintett magánszemély ügyét tárgyaló bíró a Kúria egy hasonló ügyben hozott precedens értékű ítéletét.

Elismerte az adóhatóság, hogy hibázott

Megköszönte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a Pénzcentrum.hu "Így bukhatsz 100 ezer forintot az adóbevallással!" című írásában felhívta a figyelmet arra, hibás számítási példa szerepel a 2012. évi szja-bevallás kitöltési útmutatójában.

Bűzlik valami a vagyonosodási vizsgálatok körül? Ezrek sorsa függ ettől

A vagyonosodási vizsgálatoknál alkalmazott joggyakorlatot áttekintő munkacsoport alakult a Kúria vezetésével. Az elemző csoport feladata lesz, hogy megvizsgálja a valós adóalap megállapítása érdekében alkalmazott becslési eljárás jogszabályi hátterét és az ítélkezési gyakorlatot. A Pénzcentrum.hu oldalán több ízben közölt ellenőrzési tapasztalatok alapján bőven lesz mit megvizsgálni.

A húsvéti sonka titka: a legolcsóbb a befutó!?

Egy hét van hátra húsvétig, sokan az előttünk álló hétvégén szerzik be az ünnepi hozzávalókat. Az ünnepi asztal egyik legfontosabb szereplője a tradicionális sonka, amely már hetek óta húzóterméknek számít az üzletek polcain, vagy a piaci hús-és hentesboltokban. A Pénzcentrum.hu most mutatja a legfontosabb vásárlási tudnivalókat, hiszen érdemes előre eltervezni, milyen típusú sonkafélét vásárolunk és milyen céllal, hogyan fogjuk fogyasztani.

Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon

Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. Egyes prognózisok szerint az áruházlánc piacra lépése egy új korszak kezdetét jelentheti, hiszen a Tesco piaci súlya és hatalmas marketing-gépezete tömegeket ösztönözhet az online vásárlásra, ráadásul sok olyan fogyasztót is megmozgathat, aki eddig tartózkodott az internetes rendeléstől. Az biztos, hogy egyelőre csak Budapestre, Pest-és Fejér-megyébe szállítanak, valamint nem lehet készpénzzel fizetni.

Kipróbáltuk: így működik a Tescónál a netes vásárlás + fotók

A Pénzcentrum.hu az elsők között volt, akik Magyarországon rendeltek a Tesco Online Bevásárlás rendszerétől. Mutatjuk, mit tapasztaltunk.

Kártyás vásárlásnál is ráfizethetsz az új adóra, ha nem vigyázol!

Kártyás vásárlásnál nem kell tranzakciós illetéket fizetni? Itt a bankok listája, ahol mégis. A bankkártyák mellett azokat a hitelkártyákat is összeszedtük a BankRáció.hu segítségével, ahol meg kell fizetni az új adót még vásárláskor is.

A PIN-kód titka: ezért félünk a kártyás fizetéstől?

Egy friss nemzetközi összehasonlítás szerint a régiós középmezőny végén teljesít Magyarország bankkártya-használat szempontjából. Nem bízunk a bankokban, félünk, hogy nem jut eszünkbe PIN-kódunk, a készpénzt tekintjük az egyetlen hiteles fizetési megoldásnak.

Erre figyelj nagyon, ha gyógyszert szedsz!

Fekete háromszög jelöli majd szeptembertől a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszereket. Az új jelölés azoknak a készítményeknek a kísérőiratain (betegtájékoztató, alkalmazási előírás) jelenik majd meg, amelyeket fokozott figyelemmel kísér a gyógyszerhatóság.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24