16 °C Budapest

Így nyerhetsz 8 milliárd forintot! Adóprésben az interneten eladók - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. március 24. 17:37

A jövőben akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, ha elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt módosító javaslatot. A legtöbb banknál kártyás vásárlásnál nem kell tranzakciós illetéket fizetni, összeszedtük, mely kártyáknál nem ússzuk meg az új adót. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy újabb trükkökkel próbálják meg elszedni a csalók a nyugdíjasok pénzét. Több mint 40 ezer ember számára rossz hír érkezett Brüsszelből: az Európai Bizottság egyelőre nem kíván szerződésszegési eljárást indítani Magyarország ellen a volt korhatár alatti nyugdíjasok ügyében. Megszállták az adóellenőrök az interneten értékesítőket - ezt támasztják alá az olvasóinktól érkezett levelek is. Az adóhatóság által alkalmazott vagyonosodási vizsgálatok joggyakorlatát áttekintő munkacsoport alakult a Kúria vezetésével. Budapesten és környékén is elindította a Tesco online bevásárlási rendszerét. Bemutattuk, hogyan választhatod ki húsvétra a legízletesebb sonkákat. Új jelöléssel, egy fekete háromszöggel találkozhatunk ősztől azoknak a gyógyszereknek a tájékoztatóin, amelyeket fokozott figyelemmel kísér a gyógyszerhatóság. Tömegek maradnak el a különféle számlák befizetésével, így a legtöbb hazai szolgáltató új behajtási-követeléskezelési módszereket vezet be.


Elmaradtál a számlákkal? Új trükkökkel hajthatják be a szolgáltatók

Kritikán aluli a magyar lakosság banki-, telekommunikációs-, illetve közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Így a legtöbb hazai szolgáltató új behajtási-követeléskezelési metodikákat kénytelen bevezetni.

Újabb multi hozhat milliárdokat a legszerencsésebb magyaroknak

A jövőben akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, amennyiben elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő friss költségvetési bizottsági módosító javaslatot. Természetesen a külhoni, hatalmas főnyereményekkel kecsegtető játékok forgalmazásáról, mint koncesszióbirtokos a Szerencsejáték Zrt. dönt. A nemzetközi lottójátékokon, mint például az eurólottón rendszerint a hazai főnyeremények sokszorosa keresi gazdáját.

Nyugdíjügy: rossz hír tízezreknek, de vallani kell a magyar kormánynak

Egyelőre üres kézzel kellett távozniuk Brüsszelből a korhatár alatti nyugdíjasokat képviselő szervezetek vezetőinek, az Európai Parlament Petíciós Bizottságának ülésén ugyanis kiderült: az Európai Bizottság nem kíván szerződésszegési eljárást indítani Magyarország ellen. A csatát ugyan elveszítették az érintettek, a háborút azonban még nem. A Petíciós Bizottság nyitva hagyta a petíciót, és hivatalos állásfoglalást kér a magyar kormánytól.

Vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére: veszélyben az idősek

A jelek szerint nem csillapodnak az idősekkel, a nyugdíjasokkal szemben elkövetett bűncselekmények. Az elmúlt hónapok híreiben újabb és újabb trükkös csalásokkal találkozhatunk, amelyek a legkiszolgáltatottabbak pénzének megszerzésére irányulnak. Most mutatjuk a leggyakoribb és a legújabb trükköket.

Hitelesek százezrei rettegnek, pedig itt a segítség
Több tízezer forintot plusz kiadást is jelenthetett a devizahiteleseknek a márciusban gyengélkedő forint. Ha tartósan hasonló szinteken marad a hazai fizetőeszköz, akkor milliókkal kell többet visszafizetni a tartozásuk után. A magasabb árfolyam miatt érdemes inkább most árfolyamrögzíteni, hiszen az állam átvállalja a költségeket, ha 270 felé megy a frank?

Te hova tennél havi 300 ezret? Itt vannak a legjobb ajánlatok

A nagyobb jövedelmű családok sem úszták meg a banki költségek növekedését, de számításaink szerint az esetükben kevésbé érezhető a tranzakciós illeték hatása, mint a kisebb keresetű családoknál. Összeállításunkban ezúttal legalább 250 ezer forint jövedelemmel rendelkezők legjobb bankszámláját kerestük, de azt látjuk, hogy akár milliós megtakarítással is legalább egy ezresbe kerül a bankolás havonta. Akármekkora a keresetünk érdemes készpénzkímélő megoldásokat keresni és minél többet elővenni a kártyánkat.

Vigyázz, mit adsz el a neten! Ez vár rád a bíróságon
Megszállták az adóellenőrök az interneten keresztül értékesítőket - ezt támasztják alá az olvasóinktól érkezett levelek is. Eközben meglepő dolog történt egy bíróságon: nem volt hajlandó figyelembe venni egy korábban indult ellenőrzési eljárásban érintett magánszemély ügyét tárgyaló bíró a Kúria egy hasonló ügyben hozott precedens értékű ítéletét.

Elismerte az adóhatóság, hogy hibázott

Megköszönte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a Pénzcentrum.hu "Így bukhatsz 100 ezer forintot az adóbevallással!" című írásában felhívta a figyelmet arra, hibás számítási példa szerepel a 2012. évi szja-bevallás kitöltési útmutatójában.

Bűzlik valami a vagyonosodási vizsgálatok körül? Ezrek sorsa függ ettől

A vagyonosodási vizsgálatoknál alkalmazott joggyakorlatot áttekintő munkacsoport alakult a Kúria vezetésével. Az elemző csoport feladata lesz, hogy megvizsgálja a valós adóalap megállapítása érdekében alkalmazott becslési eljárás jogszabályi hátterét és az ítélkezési gyakorlatot. A Pénzcentrum.hu oldalán több ízben közölt ellenőrzési tapasztalatok alapján bőven lesz mit megvizsgálni.

A húsvéti sonka titka: a legolcsóbb a befutó!?

Egy hét van hátra húsvétig, sokan az előttünk álló hétvégén szerzik be az ünnepi hozzávalókat. Az ünnepi asztal egyik legfontosabb szereplője a tradicionális sonka, amely már hetek óta húzóterméknek számít az üzletek polcain, vagy a piaci hús-és hentesboltokban. A Pénzcentrum.hu most mutatja a legfontosabb vásárlási tudnivalókat, hiszen érdemes előre eltervezni, milyen típusú sonkafélét vásárolunk és milyen céllal, hogyan fogjuk fogyasztani.

Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon

Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. Egyes prognózisok szerint az áruházlánc piacra lépése egy új korszak kezdetét jelentheti, hiszen a Tesco piaci súlya és hatalmas marketing-gépezete tömegeket ösztönözhet az online vásárlásra, ráadásul sok olyan fogyasztót is megmozgathat, aki eddig tartózkodott az internetes rendeléstől. Az biztos, hogy egyelőre csak Budapestre, Pest-és Fejér-megyébe szállítanak, valamint nem lehet készpénzzel fizetni.

Kipróbáltuk: így működik a Tescónál a netes vásárlás + fotók

A Pénzcentrum.hu az elsők között volt, akik Magyarországon rendeltek a Tesco Online Bevásárlás rendszerétől. Mutatjuk, mit tapasztaltunk.

Kártyás vásárlásnál is ráfizethetsz az új adóra, ha nem vigyázol!

Kártyás vásárlásnál nem kell tranzakciós illetéket fizetni? Itt a bankok listája, ahol mégis. A bankkártyák mellett azokat a hitelkártyákat is összeszedtük a BankRáció.hu segítségével, ahol meg kell fizetni az új adót még vásárláskor is.

A PIN-kód titka: ezért félünk a kártyás fizetéstől?

Egy friss nemzetközi összehasonlítás szerint a régiós középmezőny végén teljesít Magyarország bankkártya-használat szempontjából. Nem bízunk a bankokban, félünk, hogy nem jut eszünkbe PIN-kódunk, a készpénzt tekintjük az egyetlen hiteles fizetési megoldásnak.

Erre figyelj nagyon, ha gyógyszert szedsz!

Fekete háromszög jelöli majd szeptembertől a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszereket. Az új jelölés azoknak a készítményeknek a kísérőiratain (betegtájékoztató, alkalmazási előírás) jelenik majd meg, amelyeket fokozott figyelemmel kísér a gyógyszerhatóság.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM