Címke: költségvetési csalások (15 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 7. 13:06

Itt a bizonyíték: kijátsszák a csalók a fordított áfát

Csaknem 1,2 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a csoport, amely kijátszotta az uniós áfaszabályokat, majd a fordított áfa bevezetése után gabonáról repceolaj-kereskedelemre váltott. A szervezet tagjai a csaláshoz fantom cégláncolatot és fiktív számlákat használtak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Pénzcentrum | 2012. november 13. 15:35

Autósok, figyelem! Ez is változik jövőre

Jövőre már kizárólag a számviteli törvény előírásainak megfelelő javítási számla ellenében térítheti meg a biztosító a gépjárműben keletkezett kárt - derül ki a parlament által hétfőn elfogadott törvénymódosítási javaslatból. Az indítvány bevezette a gazdasági totálkár fogalmát.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 2. 05:23

Ide lő az adóhatóság: Te is beleszaladhatsz

A Pénzcentrum.hu információi szerint továbbra is sorra tagadja meg a vállalkozásoktól az adóhatóság az általános forgalmi adó (áfa) levonását az eladónál megállapított szabálytalanságra hivatkozva olyan esetekben is, amelyekben a számla kibocsátója megfizette az áfát. Ez ellentétes az Európai Bíróság egy hónappal ezelőtt hozott ítéletével - hangsúlyozzák a lapunk által megkérdezett szakértők. A sértett adózók végső esetben akár a magyar államot is beperelhetik, ha a bíróságok és a Kúria sem hajlandóak alkalmazni az európai uniós jogot.

Pénzcentrum | 2005. augusztus 22. 15:34

Sokasodó kérdőjelek - államháztartás, rossz importadatok?

Az új inflációs jelentés megállapításai mellett elég sok kérdőjelet is tartalmaz. Ezek több területet foglalnak magukba, de elég nagymértékben súlyoznak a költségvetési illetve külkereskedelmet érintő folyamatokra. Az MNB sejtése, hogy mérési probléma van az importszámoknál. Az eddig bejelentett költségvetési illetve adóbejelentések részlegesek, önmagukban jelentős lazítást jelentetének vegyes

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem