35 °C Budapest

Te elárulnád jelszavadat egy tábla csokoládéért?

2010. január 21. 15:02

Egy számítógépes magazin felmérése szerint a svédek egy tábla csokoládéért képesek kiadni akár az összes internetes jelszavukat!

A számítógépes magazin ripotere magát egy ismert vírus-írtó cég képviselőjének kiadva kérdőívet töltetett ki internetes jelszavakkal kapcsolatos témában. Miután elmondta, hogy a kérdőívet kitöltők csokoládét kapnak ajándékba, több válaszadó olyan kérdésekre is válaszolt, melyek különböző oldalakhoz tartozó jelszavakra vonatkoztak.

Annak ellenére, hogy már a csapból is az folyik, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adjuk ki jelszavunkat senkinek, a 34 megkérdezett közül 23-an megadták több közösségi oldalhoz, pl. Facebook-hoz tartozó jelszavukat, továbbá különböző előfizetői tartalomhoz kapcsolódó jelszavukat is.

Egy korábbi felmérés során, ahol 5000 számítógép használót kérdeztek meg jelszó-kezelési szokásaikról, mindössze 30 százalék állította, hogy még soha nem felejtette el jelszavát, négyből hárman ugyanazt a jelszót használják számos oldalon, és kétharmaduk állította, hogy már évek óta nem változtatta meg password-jét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?