Internet-függőség: a drogkereskedelem új csatornái

Pénzcentrum
2009. november 6. 09:17

Európában egyre inkább előtérbe kerül az internet a drogkereskedelem szempontjából, ahol a kereslet egyre inkább az új típusú szintetikus drogok felé tolódik - írja a Népszabadság.

Tegnap hozta nyilvánosságra Brüsszelben a kábítószer-használat európai megfigyelőközpontja (EMCDDA) legfrissebb jelentését, amely szerint az európai drogpiac globalizálódik, és virtualizálódik is, hiszen a vevők és eladók már főként az itnerneten találkoznak, a kínálat pedig folyamatosan változik.

Újabb és újabb drogok jelennek meg a piacon, mellyel az ellenőrzési gyakorlatot igyekeznek kijátszani. A interneten spice néven árult anyagot például növényi hatóanyagokból álló füstölőként hozzák forgalomba, valójában azonban szintetikus cannabinoidokat (a kenderszármazékokhoz hasonló hatású kábítószereket) is tartalmaz, és tipikus rászoktató drognak tartják.

Szintén gyakori a világhálón a legális hangulatjavítók forgalmazása: EU tagországaiban több száz internetes kereskedő látja el ezt a legálisnak tűnő piaci szeletet.

A felmérés szerint a legfőbb kemény drognak Európában továbbra is a kokain és heroin számítanak. Előbbit jellemzően Nyugat-Európában használják, ahol a 15-34 évesek 3-5 százaléka rendszeres fogyasztó. Heroin esetében nagyjából másfél milliónyi problémás fogyasztó van Európában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A cannabisfogyasztás ugyanakkor évek óta csökken a fiatalok körében, helyette inkább a szintetikus drogok terjednek, valamit jellemző a többféle drog egyidejű használata.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm