30 °C Budapest

Gyilkos kór: óránként egy áldozat!

Pénzcentrum
2008. november 8. 08:00

Az európai kábítószer és kábítószer-függőség megfigyelő központ éves jelentése szerint a nyugat- és dél-európai országokban a kokain használat, az észak- és kelet-közép-európai országokban az amfetamin származékok és az extasy okozza a legnagyobb problémát. A szervezet becslése szerint Európában körülbelül óránként szed egy áldozatot a kábítószer túladagolás.

Annak ellenére, hogy összességében nem nőtt a kábítószer fogyasztás Európában, egyre több országban súlyosbodnak a kokainhoz kapcsolódó problémák. Néhány évvel ezelőtt optimizmusra adott okot a drogokhoz kapcsolódó halálesetek számának csökkenése, mára azonban a keményebb anyagok használata miatt 7-8 ezerre tehető az áldozatok száma évente.


Egy horogra akadt szállítmány a sok közül (Forrás: euobserver.com)

A jelentés szerint leginkább a fiatal korosztályt veszélyezteti a probléma, a felmérések szerint 71 millió főre tehető a kontinensen azok száma, akik már legalább egyszer kipróbálták a tiltott szerek valamelyikét.

A drogfogyasztók körében a cannabis a legnépszerűbb szer, a becslések szerint körülbelül 4 millióan élnek vele napi, vagy legalább heti rendszerességgel.

A marihuána fogyasztásban élen jár Olaszország, Spanyolország, Csehország és Franciaország, a sort Málta, Bulgária, Görögország és Svédország zárja. Ami még aggasztóbb, hogy hét nyugat- és dél-európai országban is megugrott a kokainfogyasztás. A 15-34 év közötti korosztályból 3,5 millióan biztosan nyúltak már a kokainhoz, ebből másfél millióan az elmúlt egy hónapban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az uniós szervezet vezetője kijelentette, hogy az európai fiatalok körében előforduló halált kiváltó okok között továbbra is az elsők között szerepel a túladagolás. A rémisztő statisztikák arra ösztönzik a szervezetet, hogy újabb felvilágosító kampányokat indítsanak és minél szélesebb réteggel ismertessék meg a drogfogyasztás káros következményeit.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?