26 °C Budapest

Gyilkos kór: óránként egy áldozat!

Pénzcentrum
2008. november 8. 08:00

Az európai kábítószer és kábítószer-függőség megfigyelő központ éves jelentése szerint a nyugat- és dél-európai országokban a kokain használat, az észak- és kelet-közép-európai országokban az amfetamin származékok és az extasy okozza a legnagyobb problémát. A szervezet becslése szerint Európában körülbelül óránként szed egy áldozatot a kábítószer túladagolás.

Annak ellenére, hogy összességében nem nőtt a kábítószer fogyasztás Európában, egyre több országban súlyosbodnak a kokainhoz kapcsolódó problémák. Néhány évvel ezelőtt optimizmusra adott okot a drogokhoz kapcsolódó halálesetek számának csökkenése, mára azonban a keményebb anyagok használata miatt 7-8 ezerre tehető az áldozatok száma évente.


Egy horogra akadt szállítmány a sok közül (Forrás: euobserver.com)

A jelentés szerint leginkább a fiatal korosztályt veszélyezteti a probléma, a felmérések szerint 71 millió főre tehető a kontinensen azok száma, akik már legalább egyszer kipróbálták a tiltott szerek valamelyikét.

A drogfogyasztók körében a cannabis a legnépszerűbb szer, a becslések szerint körülbelül 4 millióan élnek vele napi, vagy legalább heti rendszerességgel.

A marihuána fogyasztásban élen jár Olaszország, Spanyolország, Csehország és Franciaország, a sort Málta, Bulgária, Görögország és Svédország zárja. Ami még aggasztóbb, hogy hét nyugat- és dél-európai országban is megugrott a kokainfogyasztás. A 15-34 év közötti korosztályból 3,5 millióan biztosan nyúltak már a kokainhoz, ebből másfél millióan az elmúlt egy hónapban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az uniós szervezet vezetője kijelentette, hogy az európai fiatalok körében előforduló halált kiváltó okok között továbbra is az elsők között szerepel a túladagolás. A rémisztő statisztikák arra ösztönzik a szervezetet, hogy újabb felvilágosító kampányokat indítsanak és minél szélesebb réteggel ismertessék meg a drogfogyasztás káros következményeit.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM