29 °C Budapest
Stack of banknotes as background (Hungarian Forint) 20000 forint banknotes Ferenc Deak close up as a background. Europe Hungary. The all-seeing eye motif.

Hajléktalanok voltak amikor megnyerték a lottót: így él most a győri Andraschek család

2021. április 18. 18:50

Még mindig van abból a 626 millió forintból, amit még 2013-ban nyert a lottón egy győri hajléktalan házaspár. Andraschek Lászlóné elmesélte, hogy forgatták meg a mesés vagyont, és arról is beszélt, hogy miként telnek a mindennapjaik.

Nem herdálta el hirtelen jött mesés nyereményét az Andraschek család: még 2013-ban kerültek be azzal a hírekbe, hogy a 3, 7, 8, 16, 17, 21, 24-es számsorrál 626 millió forintot nyertek a lottón, miközben hajléktalanként tengették napjaikat Győrben. Az Index kereste most fel őket, Andraschek Lászlóné pedig elmesélte, hogy még mindig van némi pénz a mesés nyereményből.

Kifejtette, a pénzből többek között ingatlanokat vásároltak az Audi-gyár környékén, amelyek kiadásából is vannak bevételeik, de maguknak és a gyerekeiknek is vásároltak egy-egy lakást vagy házat. Az asszony azt is elmondta, férje valóraváltotta az álmát, meglátogatta a testvérét Kanadában - a feleség nem ment vele, mert nem mer repülőre, hajóra ülni pánikbetegsége miatt. Három gyermekük mindegyike dolgozik, de a nyereményből kaptak ingatlant, autót is.

Arra a felvetésre, hogy sok történet kering lottónyertesekről, akik hamar elherdálták a hirtelen jött vagyont, az asszony annyit mondott:

A tanulópénzt ott fizettem meg, ahol kell. Újvárosban éltünk, mélyszegénységben, nagyon sokszor kenyeres gondjaink voltak. És nem akkor kell spórolni, amikor nincs, azt a hülye is tudja, akkor kell a szűkebb napokra gondolni, amikor van.

Arról is beszélt, hogy annak idején cukrászdát is nyitottak, de nem ment jól az üzlet, úgyhogy inkább bezárták, az ingatlant pedig eladták.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az az igazság, hogy én megtanultam, hogy mit jelent az, ha nincs. Az igényeink – függetlenül attól, hogy most több mindent láthatunk, és természetesen több minden érdekel is minket – nem lettek sokkal nagyobbak. Attól se nekem, se a családomnak nem lett nagyobb a gyomra. Nézze, ma gyümölcslevest főztem, saját magam által eltett gyümölcsökből, a saját meggyfáink terméséből, hozzá rakott kelkáposzta készült. Beletettem nyolc emberre egy kiló darált húst, és mindenki jóllakottan állt fel az asztaltól

- mesélte. Elmondta azt is, több alkalmazottjuk is van, akik segítenek a ház körül, és saját sofőrt is foglalkoztatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem