Stack of banknotes as background (Hungarian Forint) 20000 forint banknotes Ferenc Deak close up as a background. Europe Hungary. The all-seeing eye motif.

Hajléktalanok voltak amikor megnyerték a lottót: így él most a győri Andraschek család

2021. április 18. 18:50

Még mindig van abból a 626 millió forintból, amit még 2013-ban nyert a lottón egy győri hajléktalan házaspár. Andraschek Lászlóné elmesélte, hogy forgatták meg a mesés vagyont, és arról is beszélt, hogy miként telnek a mindennapjaik.

Nem herdálta el hirtelen jött mesés nyereményét az Andraschek család: még 2013-ban kerültek be azzal a hírekbe, hogy a 3, 7, 8, 16, 17, 21, 24-es számsorrál 626 millió forintot nyertek a lottón, miközben hajléktalanként tengették napjaikat Győrben. Az Index kereste most fel őket, Andraschek Lászlóné pedig elmesélte, hogy még mindig van némi pénz a mesés nyereményből.

Kifejtette, a pénzből többek között ingatlanokat vásároltak az Audi-gyár környékén, amelyek kiadásából is vannak bevételeik, de maguknak és a gyerekeiknek is vásároltak egy-egy lakást vagy házat. Az asszony azt is elmondta, férje valóraváltotta az álmát, meglátogatta a testvérét Kanadában - a feleség nem ment vele, mert nem mer repülőre, hajóra ülni pánikbetegsége miatt. Három gyermekük mindegyike dolgozik, de a nyereményből kaptak ingatlant, autót is.

Arra a felvetésre, hogy sok történet kering lottónyertesekről, akik hamar elherdálták a hirtelen jött vagyont, az asszony annyit mondott:

A tanulópénzt ott fizettem meg, ahol kell. Újvárosban éltünk, mélyszegénységben, nagyon sokszor kenyeres gondjaink voltak. És nem akkor kell spórolni, amikor nincs, azt a hülye is tudja, akkor kell a szűkebb napokra gondolni, amikor van.

Arról is beszélt, hogy annak idején cukrászdát is nyitottak, de nem ment jól az üzlet, úgyhogy inkább bezárták, az ingatlant pedig eladták.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az az igazság, hogy én megtanultam, hogy mit jelent az, ha nincs. Az igényeink – függetlenül attól, hogy most több mindent láthatunk, és természetesen több minden érdekel is minket – nem lettek sokkal nagyobbak. Attól se nekem, se a családomnak nem lett nagyobb a gyomra. Nézze, ma gyümölcslevest főztem, saját magam által eltett gyümölcsökből, a saját meggyfáink terméséből, hozzá rakott kelkáposzta készült. Beletettem nyolc emberre egy kiló darált húst, és mindenki jóllakottan állt fel az asztaltól

- mesélte. Elmondta azt is, több alkalmazottjuk is van, akik segítenek a ház körül, és saját sofőrt is foglalkoztatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05