2 °C Budapest
Megúszta a börtönt Kökény Attila: ítélet született a bíróságon

Megúszta a börtönt Kökény Attila: ítélet született a bíróságon

2020. január 24. 11:00

Jogerős ítélet született Kökény Attila vesztegetési ügyében: az énekesnek nem kell börtönbe mennie, viszont egymillió forintos bírságot szabtak ki rá.

Jogerősen egymillió forintos pénzbírságot kapott Kökény Attila, amiért barátaival nagy mennyiségben hoztak volna be márkásnak tűnő, de hamis ruhát Törökországból, hogy eladják azokat még 2014-ben.

A  ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért az énekest és társait tételes vizsgálatnak vetették alá. Mivel a ruhákért vámot kell fizetniük, a vádlott társaival inkább a vámtisztet akarta lefizetni 80 ezer forinttal, hogy felesége csomagjait ne nézzék át, írja a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

Bár a hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy "hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen", az énekes pénzbüntetéssel megúszta. A másodfokú jogerős ítélet helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amikor is az énekes úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy örül, hogy a bíróság részletfizetési lehetőséget ad neki.

Az énekest vélhetően nem terhelik meg a részletek, legalábbis a Pénzcentrum korábban kiderítette, mennyi Kökény Attila gázsija: egy-egy fellépés pár éve 225 ezer és 500 ezer forint között mozgott.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38