20 °C Budapest
Vádat emeltek Gáspár Győző ellen: ezt a büntetést kérte rá az ügyészség

Vádat emeltek Gáspár Győző ellen: ezt a büntetést kérte rá az ügyészség

2020. január 8. 13:00

Vádat emelt Gáspár Győző ellen a Nógrád Megyei főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt - közölte az M1 Híradó.

A vádirat szerint Győzike 2012 és 2016 között több nagy értékű személyautót hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg. Összesen tizenkilencmillió forinttal károsította meg az államkasszát, de az eljárás alatt a kárt teljes egészében megtérítette.

A vádiratban az ügyészség csak pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Gáspár Győzőt korábban sikkasztással is vádolták, de a NAV nyári határozata szerint a beszerzett bizonyítékok alapján nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy sikkasztott volna. A gyanú egyébként az volt, hogy az apja érdekkörébe tartozó, román székhelyű cég magyar számlájáról 50,4 millió forintot vett ki, azt magára és családjára költötte és ezután nem adózott.

Gáspár Győzőt egyébként 2012-ben felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mert feleségével 27,5 millió forint személyi jövedelemadót nem fizettek be.

A borítókép forrása: MTI Fotó/ Komka Péter
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?