10 °C Budapest
Vádat emeltek Gáspár Győző ellen: ezt a büntetést kérte rá az ügyészség

Vádat emeltek Gáspár Győző ellen: ezt a büntetést kérte rá az ügyészség

2020. január 8. 13:00

Vádat emelt Gáspár Győző ellen a Nógrád Megyei főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt - közölte az M1 Híradó.

A vádirat szerint Győzike 2012 és 2016 között több nagy értékű személyautót hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg. Összesen tizenkilencmillió forinttal károsította meg az államkasszát, de az eljárás alatt a kárt teljes egészében megtérítette.

A vádiratban az ügyészség csak pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Gáspár Győzőt korábban sikkasztással is vádolták, de a NAV nyári határozata szerint a beszerzett bizonyítékok alapján nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy sikkasztott volna. A gyanú egyébként az volt, hogy az apja érdekkörébe tartozó, román székhelyű cég magyar számlájáról 50,4 millió forintot vett ki, azt magára és családjára költötte és ezután nem adózott.

Gáspár Győzőt egyébként 2012-ben felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mert feleségével 27,5 millió forint személyi jövedelemadót nem fizettek be.

A borítókép forrása: MTI Fotó/ Komka Péter
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?