16 °C Budapest
Megint jöhet a kukakrízis? Bevonták a Zöld Híd Kft. engedélyét!

Megint jöhet a kukakrízis? Bevonták a Zöld Híd Kft. engedélyét!

2018. november 4. 09:00

Az állami kukaholding bevonta a Zöld Híd Kft. engedélyét, mivel a cég a héten felfüggesztette a szemétszállítást anyagi okokra hivatkozva, és a katasztrófavédelemnek kellett intézkednie, hogy elvigyék a szemetet Pest és Nógrád megye több településésn. Az NHKV Zrt. azt kérte, az önkormányzatok bontsanak szerződést a szolgáltatóval.

Bevonta a Zold Híd Kft. engedélyét az állami kukaholding - erről levélben tájékoztatták az érintett önkormányzatokat. Az Index vette észre, hogy a kistarcsai önkormányzat közzé is tette ezt.

Az NHKV Zrt. azzal indokolta a döntést, hogy a bajba került kukáscég

"nem alkalmas az OHKT-ban (Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv) foglalt célok elérésére, követelmények teljesítésére."

Ismert, a héten a Zöld Híd felfüggesztette a szolgáltatást, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának kellett gondoskodnia a szemét elszállításáról több Nógrád- és Pest-megyei településen. A kukaholding azt kéri az önkormányzatoktól, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híddal és állapodjanak meg olyan szolgáltatóval, amelynek adott megfelelődési véleményt az állami cég.

Akkor sem kell megijedni, ha megint beütne a krach!

Korábban összeszedtük, mit kell tenned, ha leáll a szemétszállítás a lakóhelyeden. Érdemes elolvasni!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?