-1 °C Budapest

Claudia meztelen fotói: a Playboy titkos tervei

2009. október 19. 16:58

Ahogy az várható volt, hatalmas siker lett a Liptai Claudia fotóival megjelent Playboy magazin: gyakorlatilag már csak elvétve lehet kapni az újságárusoknál az októberi lapszámot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egy éve dühöngő gazdasági válság - az internet rohamos terjedésével- a legtöbb nyomtatott sajtóterméket komolyan megviselte. Nem maradhatott ki a sorból a világ legismertebb férfimagazinja sem. A Hugh Hefner által alapított és irányított vállalatbirodalom 61,6 millió dolláros bevételt könyvelhetett el az első negyedévben, 21,5 százalékkal kevesebbet mint az előző év azonos időszakában.

Szakemberek a visszaesés elsődleges okának - az eladott lapszámok csökkenésén túl- azt tartják, hogy a nemzetközi recesszió miatt a magazin hirdetői visszafogták marketingkiadásaikat.

A Playboy amerikai verziója hat év alatt 600 ezer olvasót vesztett. Itthon - a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség - adatai szerint- a Playboy-ról háromnegyed év alatt 5,8 ezer férfi mondott le. A magazinból a tavaly nyári 31,2 ezres eladott példányszámhoz képest idén tavasszal már csak 25,3 ezret értékesítettek, így 18,8 százalékos veszteséget könyvelhetnek el.

 

Fotó: playboy.hu


Így nem csoda, hogy óriási sajtókampánnyal harangozták be Liptai Claudia aktképeit: habár egyelőre még nem tudni pontos adatokat, de a bulvársajtóban felröppent 3 milliós rekordgázsi is azt a várakozást vetíti előre, hogy a Claudia- címlap minden idők legolvasottabb magyar Playboy-magazinja lesz (eddig a Zalatnay Sarolta-képek tartják a rekordot, 90 ezer eladott lapszámmal). Úgy tudni, hogy alig van már olyan újságárus, ahol lehet kapni az októberi számot.

Az egyik legismertebb magyar TV-s műsorvezető fotóival eladott lapok az olvasottság ideiglenes felfutása mellett egy másik előnyt is hozhatnak a kiadónak. A törzsközönségen kívül ugyanis sok más olvasóhoz is eljuthat a magazin, akik megkedvelhetik azt, és rendszeres vásárlóvá válhatnak.

Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben több más híresség nevét is meglebegtették, akik -vélhetően hasonló, többmilliós gázsiért- szintén szerepelhetnek a magazinban. Sőt, ha hinni lehet a híreknek, az sem elképzelhetetlen, hogy a novemberi lapszámban megjelennek az októberiből kimaradt Claudia-aktok.

Ugyanakkor egy meglepő húzással a kiadó a teljes sorozatot elérhetővé tette honlapján, gyakorlatilag csak egy ingyenes regisztráció szükséges ahhoz, hogy bárki ingyen láthassa Liptai Claudia meztelen képeit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?