3 °C Budapest

Versenyképesség, de milyen? - csak a középmezőnyben kullogunk

Pénzcentrum
2007. július 9. 15:00

Az AccountAbility nonprofit szervezet által készített világranglista szerint nálunk sokkal kevésbé igyekszenek felelősségteljesen működni a nagyvállalatok, mint Nyugat-Európában.

A felelős versenyképességet vizsgáló összeállítás összesen 108 ország üzleti gyakorlatát vette górcső alá, így már a GDP 96 százalékát termelő országok szerepelnek a felmérésben. Az egyes államok idősorait három fő ismérv szerint csoportosította az AccountAbility, a politikai, az üzleti, valamint a társadalmi környezet alapján.

Az egyik legfőbb következtetés, melyet a kutatás eredményei alapján le lehet vonni, hogy általában a fejlett országok, különös tekintettel az európai államokra, vállalatai adaptálják legnagyobb sikerrel a felelős vállalati műkődés gyakorlatát.

A listát az északi országok dominálják, hiszen az első helyezett Svédország mellett a legjobb hatban szerepel Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Nagy-Britannia. A 20 legjobb ország közül 13 európai, mellettük olyan országok találhatóak meg, mint Hong Kong, Japán, Szingapúr, Kanada, Egyesült Államok, illetve Új Zéland.

Magyarország mindössze a 44. helyen áll, megelőzött minket több szomszédos ország, így Szlovénia, Szlovákia, emellett Csehország, Észtország is. Ukrajna a 97. helyen áll, s nem sokkal előtte végzett Kína (87), illetve Oroszország is (83).

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?