Versenyképesség, de milyen? - csak a középmezőnyben kullogunk

Pénzcentrum
2007. július 9. 15:00

Az AccountAbility nonprofit szervezet által készített világranglista szerint nálunk sokkal kevésbé igyekszenek felelősségteljesen működni a nagyvállalatok, mint Nyugat-Európában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felelős versenyképességet vizsgáló összeállítás összesen 108 ország üzleti gyakorlatát vette górcső alá, így már a GDP 96 százalékát termelő országok szerepelnek a felmérésben. Az egyes államok idősorait három fő ismérv szerint csoportosította az AccountAbility, a politikai, az üzleti, valamint a társadalmi környezet alapján.

Az egyik legfőbb következtetés, melyet a kutatás eredményei alapján le lehet vonni, hogy általában a fejlett országok, különös tekintettel az európai államokra, vállalatai adaptálják legnagyobb sikerrel a felelős vállalati műkődés gyakorlatát.

A listát az északi országok dominálják, hiszen az első helyezett Svédország mellett a legjobb hatban szerepel Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Nagy-Britannia. A 20 legjobb ország közül 13 európai, mellettük olyan országok találhatóak meg, mint Hong Kong, Japán, Szingapúr, Kanada, Egyesült Államok, illetve Új Zéland.

Magyarország mindössze a 44. helyen áll, megelőzött minket több szomszédos ország, így Szlovénia, Szlovákia, emellett Csehország, Észtország is. Ukrajna a 97. helyen áll, s nem sokkal előtte végzett Kína (87), illetve Oroszország is (83).

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09