2020. augusztus 15. szombat Mária

Jó hír az Adria szerelmeseinek: újabb enyhítések léptek életbe

  • MTI
  • 2020. június 9. kedd 20:07

Továbbra sem emelkedett az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok keddi sajtóközleményéből.

Horvátországban a legfrissebb adatok szerint már ötödik napja nincs új koronavírus-fertőzött, és ketten hunytak el a Covid-19 betegség következtében, így a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma 2247, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 106-re emelkedett. Mindkét áldozat idősotthon lakója volt, és más krónikus betegségekkel is rendelkezett. Az elmúlt két hétben nem haladta meg az egyet a napi új esetek száma. Az első fertőzés több mint három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2130 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A diagnosztizált betegek közül 6-an vannak kórházban, közülük senki sincs lélegeztetőgépen.

A horvát válságstáb új enyhítéseket jelentett be: június 15-től már nézők előtt lehet sporteseményeket rendezni az országban.

Zágráb, hogy "megmentse" a nyári idényt, május végén teljesen megnyitotta határait több EU-tagállam állampolgárai előtt. Ez azonban nem minden ország viszonozta. Andrej Plenkovic ügyvezető kormányfő kedden bejelentette: Ausztria várhatóan szerdán dönt arról, hogy állampolgárai karanténkötelezettség nélkül térhessenek haza horvátországi nyaralásukról. Horvátországban a turizmusból származó bevételek a bruttó hazai termék (GDP) közel húsz százalékát teszik ki, Ausztria pedig a három legtöbb vendégéjszakát adó országok közé tartozik.

A szomszédos Szlovéniában az elmúlt 24 órában eggyel, 1486-ra emelkedett az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és nem regisztráltak új halálesetet, a járvány halálos áldozatainak száma 109 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze hatan vannak kórházban, közülük senkit sem ápolnak intenzív osztályon. Az elmúlt két hétben nulla és kettő között változott az új koronavírus-fertőzöttek száma, ez alól csak június 5. volt kivétel, amikor 5 fővel nőtt az esetszám.

Horvátország és Szlovénia - április végétől és május elejétől - szigorú óvintézkedések mellett - fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.