21 °C Budapest
Ezek Európa legszebb strandjai 2024-ben: megjelent a friss toplista

Ezek Európa legszebb strandjai 2024-ben: megjelent a friss toplista

2024. március 14. 16:05

2024 legszebb strandja Portugáliában, azon belül is Algarve tartományban Albufeira és Vilamoura városok között húzódik hosszú kilométereken keresztül. Praia da Falésia nem mindennapi látvány: az okkersárga sziklák lábánál aranyhomokos tengerpart és azúrkék víz várja az utazót. 

Portugália legdélebbi régiója, Algarve tele van karakteres halászfalvakból lett üdülővárosokkal, izgalmas sziklahasadékokkal, rejtett barlangokkal és több tucat lenyűgöző homokos stranddal. Így nem meglepő, hogy a Tripadvisor az egyik itteni álomszép partszakaszt a világ legjobbjának választotta az éves Travelers' Choice Awards keretében.

A győztes Praia da Falésia - a "falésia" portugálul sziklát jelent - Albufeira és Vilamoura városok között található az Algarve partvidék középső részén. Lenyűgöző a látvány, körben magas fenyőfák ülnek az okkersárga színű sziklák tetején, amelyek közel 50 méterről „zuhannak” az Atlanti-óceán azúrkék vizével mosott aranyszínű homokos tengerpartra.

Nem mellesleg a strand elnyerte a tekintélyes Kék Zászló díjat a vízminőség, a biztonság, a tisztaság és a fenntartható gazdálkodás terén.

Bár a strand könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedéssel Albufeira városából, a nyaralók akkor is könnyen elérhetik a helyet, ha a sziklák tetején található üdülőhelyek valamelyikében szállnak meg - írja a travelandleisure.com.

Portugália az élre tör

2023 volt Portugália legjobb turisztikai éve: nőtt a látogatók száma és a bevételek is 2022-höz képest 2023-ban mintegy 18,2 millió nemzetközi vendéget fogadott, ami 2022-hez képest 19,1%-os, 2019-hez képest pedig 11,2%-os növekedést jelent. Az országban a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma is óriási mértékben nőtt: tavaly 14,9%-kal, 53,7 millióra - írja a fvw.de

"Ez volt a legjobb évünk a turizmusban" - mondta Carlos Abade a alapnak, a Turismo de Portugal igazgatója. "Portugália óriási növekedésben van- még a piaci átlagot is meghaladja. De itt nem állnak meg, még tovább akarnak növekedni, a desztináció azonban elsősorban a bevételekre összpontosít. "Inkább a minőségre összpontosítunk, fenntartható növekedést szeretnénk." - hangsúlyozza Abade. A deklarált cél a bevételek 8%-os - 27 milliárd euróra történő - növelése. Ezt valójában csak 2027-re tervezték. De a 25 milliárd eurós bevétellel már nagyon közel vannak ehhez.

Terveik szerint a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára, azon belül is a borturizmusra, valamint a természetközeli kikapcsolódásra, az aktív programokra. Ennek érdekében az állam bővítette is már infrastruktúráját, például új kerékpárutakba fektetett be. Az olyan rendezvények, mint a Rip Curl Pro, ahol a világ legjobb szörfösei versenyeznek, vagy a Michelin-gála, amelyet februárban Algarve-ban rendeztek, szintén vonzzák a figyelmet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A további fejlesztések középpontjában többek között az Azori-szigetek és Portugália központja is áll. Ezek a régiók nem annyira népszerűek, ezért arra szeretnék ösztönözni a turistákat, hogy többet utazzanak az országon keresztül, hogy fenntartható módon növekedhessenek. Portugália sokkal többet kínál Algarve-nál, Lisszabonnál és Madeiránál, ezt a sokszínűséget szeretnék megmutatni a vendégeiknek.

Az ezüst- és a bronzérmes

A Tripadvisor a világ legjobb strandjainak toplistáját két további európai stranddal egészíti ki: az olaszországi Lampedusa szigetén található Spiaggia dei Conigli a második helyre került lenyűgöző kék vizével és fehér homokjával. A békés partszakasz, amely tökéletes pihenésre, napozásra és úszásra. Rengeteg tengeri élőlényt lehet megfigyelni itt, és még vadon élő állatokat is felfedezhetünk a parton.

A bronzérmet a spanyolországi San Sebastiánban található La Concha kapta, amelyet szintén a világ egyik legszebb városi strandjaként tartanak számon. Az öbölben való elhelyezkedése miatt rendkívül nyugodt itt a víz, a családok, valamint a festői tengeri és városi kilátást kedvelők tökéletes helye.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm