16 °C Budapest
Beautiful landscape from lake Balaton (Hungary)

Rekordot döntött a MÁV: több millióan utaztak idén a Balatonra

2022. szeptember 20. 12:29

Az utószezonban eddig 230 ezernél is többen utaztak le vonattal a Balatonhoz, vagy onnan haza, esetleg a tóparti állomások között. Ez a tavalyi szeptembert tekintve 27 százalékkal több utast jelent, de még a járvány előtti azonos időszakokhoz képest is 22,5 százalékkal többen választották ezt az utazási módot. Május és szeptember között pedig 3 millióan szálltak ezen a szakaszon vonatra – számolt be a MÁV.

A fejlesztéseknek köszönhetően idén az ország minden korábbinál több régiójából lehetett átszállás nélkül eljutni a Balatonhoz, miközben a legnagyobb tavunk mindkét oldalán éjjel-nappal jártak a vonatok. Az elő- és a főszezonhoz hasonlóan az utószezonban is rekordsokan választották a MÁV-START járatait, hogy eljussanak a Balatonhoz, nyár végén a déli partra közel 159 ezren, míg az északira csaknem 72 ezren utaztak. A teljes nyári szezon alatt megközelítőleg 39,4 százalékos volt utasok számának növekedése 2021-hez képest, a 2019-es eredménynél pedig nagyjából 36,8 százalékkal jobb az eredmény. Nem meglepő módon a legnépszerűbb desztinációk idén is Balatonfüred, Zamárdi, Siófok és Balatonlelle volt.

A MÁV információi szerint az utasok többsége a jegyét online felületen vásárolta meg: az utazók 24 százaléka a MÁV applikációban, 13,7 százaléka az interneten, 15 százalékuk pedig, az 5 százalék kedvezményt biztosító automatából vásárolt, beleértve az idén a főszezon elejére több tóparti állomásra és megállóhelyre is telepített 37 jegy- és bérletértékesítő eszközt.

A Balaton 24/72 napijegyekből – amik leginkább a Balaton körüli utazást könnyítik meg, hiszen egyaránt érvényesek Volán-buszokra és a vonatokra – idén 5700 darabbal több kelt el, mint tavaly. Összesen 37775-en választották ezt a konstrukciót.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?