Stradun (aka Placa), Dubrovniks main street with the Bell Tower of the Franciscan Church in the distance - Dubrovnik, Southern Dalmatia, Croatia

Csúcsot döntött az utazási kedv: már többen keltek útra, mint a Covid előtti évben

2022. augusztus 23. 12:30

2022-ben ismét visszatért az utazások népszerűsége: van olyan utazási iroda, ahol hat hónap alatt több foglalás érkezett, mint a Covid előtt időszakban egy év alatt. Mint kiderült, változott a legnépszerűbb úti célok sorrendje is, idén Horvátországba utaznak a legtöbben. Továbbra is népszerű a pénzvisszafizetési garancia is, már az utazók 90%-a él ezzel a szolgáltatással nyaralása foglalásakor.

Az év első felében minden korábbinál több utat és szállást értékesített az Aldi Utazás. 2022 első hat hónapja során már többen választották a szolgáltatót, mint 2019-ben egész évben. A magyar utasok között legnépszerűbb úti célok sorrendje is változott. A korábbi éllovas Ausztria helyett immár Horvátországba utaznak a legtöbben, az utasok 37%-a itt üdül, míg nyugati szomszédunk 31%-kal a második helyre került.

A Covid-időszak alatt visszaszorult Olaszország ismét népszerűnek bizonyul, a harmadik legtöbb utas, 11% Itáliát választja pihenése színhelyéül. A negyedik helyen a belföldi utak és szállások állnak. A Közel-Kelet is vonzó, Törökországba és az Egyesült Arab Emirátusokba is sokan utaznak, mindegyik országba arányaiban többen, mint például a szomszédos Szlovéniába.

Idén szeptemberben lesz öt éve, hogy elindítottuk az ALDI UTAZÁS-t, ami a ránk jellemző kiváló minőségű szolgáltatást nyújtja alacsony áron. Több tízezer magyar utas választotta már az osztrák Eurotours által nyújtott utakat, szállásokat, és a foglalások száma 2022 első hat hónapjában kimagasló volt, hiszen fél év alatt több utat és szállást értékesített az ALDI UTAZÁS, mint 2019-ben egész évben

– mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Szinte minden utas pénzvisszafizetési garanciával foglal

A szolgáltató 2021-ben, a pandémia időszaka alatt vezette be az autós utaknál opcionálisan foglalható pénzvisszafizetési garanciát, amelyet 2022-től a repülős és hajós utazásoknál is lehetővé tett. Az üdülők így gondtalanul foglalhatják le nyaralásukat, hiszen az autós utak esetében személyenként 1500, a repülős, hajós és vasúti utazás esetében pedig személyenként 4000 forintba kerülő szolgáltatás biztosítja, hogy az indulás előtt 7 nappal, akár indoklás nélkül is lemondható a foglalás. Lemondás esetén 100%-ban visszatérítik a befizetett összeget. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyar utazók számára rendkívül fontos a biztonság, hiszen immár a foglalások mintegy 90%-át pénzvisszafizetés garanciával választják nálunk, ugyanakkor a foglalások mindössze 10%-ában veszik ténylegesen igénybe ezt a lehetőséget

 – mondta Andreas Hamorszky, az Eurotours osztályvezetője, aki a portfólióért felel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm