Young caucasian female tourist checking the arrival departure board on airport in Budapest.

Ekkora forgalomra ők sem számítottak: tömegek repülnének Budapestről, bővíteni is kellett

2022. augusztus 11. 19:31

Szeptemberben infrastrukturális bővítések kezdődnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a munkálatok összköltsége 7,4 milliárd forint lesz. A Ferihegyi repülőtér júliusi utasforgalma több mint 140 százalékkal nőtt a 2021-es év azonos időszakához képest.

A Budapest Airport közölte, hogy az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szabályozásaival összhangban szeptemberben nagyszabású gurulóút- és futópálya-felújítási munkálatok kezdődnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Több szakaszon is kiszélesítik a B3-B5 gurulóutak teherbíró felületeit és padkáit, valamint a fénytechnikai hálózat mellett megújulnak a csapadékelvezető rendszerek is. A fejlesztés két ütemben valósul meg, az első ütem várhatóan december elejéig tart, a projekt összköltsége 3,5 milliárd forint lesz – olvasható a Budapest Airport honlapján. A növekvő cargoforgalom gördülékeny kiszolgálása érdekében 3,9 milliárd forintból megkezdődik a BUD Cargo City forgalmi előterének bővítése is, így a jelenlegi kettő helyett már négy F kategóriás cargorepülőgép kiszolgálása is biztosított lesz. A Budapest Airport szakemberei azért döntöttek a munkálatok egyidejű megkezdése mellett, hogy azokat minél hatékonyabban, még a következő nyári szezon előtt befejezhessék.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány előtti, 2019-es szint 80 százalékát, a tavalyi év azonos időszakához képest pedig több mint 140 százalékkal nőtt.
Júliusban a repülőgéppel utazók öt legnépszerűbb úti célja London, Tel-Aviv, Antalya, Amszterdam és Frankfurt volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?