Young caucasian female tourist checking the arrival departure board on airport in Budapest.

Ekkora forgalomra ők sem számítottak: tömegek repülnének Budapestről, bővíteni is kellett

2022. augusztus 11. 19:31

Szeptemberben infrastrukturális bővítések kezdődnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a munkálatok összköltsége 7,4 milliárd forint lesz. A Ferihegyi repülőtér júliusi utasforgalma több mint 140 százalékkal nőtt a 2021-es év azonos időszakához képest.

A Budapest Airport közölte, hogy az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szabályozásaival összhangban szeptemberben nagyszabású gurulóút- és futópálya-felújítási munkálatok kezdődnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Több szakaszon is kiszélesítik a B3-B5 gurulóutak teherbíró felületeit és padkáit, valamint a fénytechnikai hálózat mellett megújulnak a csapadékelvezető rendszerek is. A fejlesztés két ütemben valósul meg, az első ütem várhatóan december elejéig tart, a projekt összköltsége 3,5 milliárd forint lesz – olvasható a Budapest Airport honlapján. A növekvő cargoforgalom gördülékeny kiszolgálása érdekében 3,9 milliárd forintból megkezdődik a BUD Cargo City forgalmi előterének bővítése is, így a jelenlegi kettő helyett már négy F kategóriás cargorepülőgép kiszolgálása is biztosított lesz. A Budapest Airport szakemberei azért döntöttek a munkálatok egyidejű megkezdése mellett, hogy azokat minél hatékonyabban, még a következő nyári szezon előtt befejezhessék.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány előtti, 2019-es szint 80 százalékát, a tavalyi év azonos időszakához képest pedig több mint 140 százalékkal nőtt.
Júliusban a repülőgéppel utazók öt legnépszerűbb úti célja London, Tel-Aviv, Antalya, Amszterdam és Frankfurt volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm