2 °C Budapest
Lake Balaton scene at summertime

Itt az igazi főszezon a Balatonnál: július beköszönte a menetrendeket érinti is a magyar tengeren

2022. július 1. 20:04

Megkezdődik szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel várják a hajózni és kirándulni vágyókat - áll a társaság közleményében, amelyet pénteken juttatott el MTI-hez.

Ismertetik: az 58 napos személyhajózási főszezonban 12 útvonalon indítanak menetrendi hajókat. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár-Tihany útvonalat meghosszabbították Balatonfüredig. Balatonföldváron fontos átszálló pont alakult ki, továbbá a déli és északi part jobb összeköttetése érdekében újra bekapcsolódik a személyhajózási útvonalak állomásai közé Tihanyrév kikötője - sorolják az újdonságokat.

A mentrendi hajókon kívül séta- és nosztalgiahajókat is indít a társaság, a főszezonban 2225 alkalommal. Varázshajók és bulihajók 9 kikötőből indulnak. A programhajó-kínálatot növeli a siófoki Plázzsal közösen indított egyedi bulihajó, amely ötször indul a szezonban - áll a közleményben. Tájékoztatnak arról is, hogy a megújult menetrendi hajókon balatoni borászok és sörfőzde különlegességeivel bővült a büfék választéka.

A tájékoztató szerint az idén is ingyen utazhatnak a települések közötti hajójáratokon a kisgyermekek a KAJLA útlevéllel. Ettől az évtől online is vásárolható hajójegy a jegy.bahart.hu oldalon, és a pénztárakban továbbra is lehet fizetni SZÉP-kártyával. A balatoni komp a főszezonban Szántódrév felől 6.40 és 23.20, Tihanyrév felől 7.00 óra és 23.40 között közlekedik 40 percenként, nagy forgalom esetén sűrűbben - a Bahart közlése szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem