7 °C Budapest
Vulkánkitöréstől paráznak az ide utazó magyarok: a COVID-járványnak viszont már az 5. hulláma van

Vulkánkitöréstől paráznak az ide utazó magyarok: a COVID-járványnak viszont már az 5. hulláma van

2021. szeptember 24. 14:31

A La Palma szigetén történt vasárnapi vulkánkitörés híre miatt számos turista bizonytalan a Kanári-szigetekre tervezett utazása kapcsán. A helyi utazási irodák telefonvonalai égnek az érdeklődők kérdései miatt, ám szerencsére Tenerifét nem veszélyezteti közvetlenül a láva. A helyiek is csak a tévéből értesültek a katasztrófáról.

Továbbra is aktív a Kanári-szigetek La Palma szigetén működő Cumbre Vieja vulkán. A forró láva, ami folyamatosan az óceán felé halad, eddig több száz otthont pusztított el, a kár már több mint 30 milliárd forint. A világsajtó hangos a természeti katasztrófától, így nem csoda, hogy aggódnak a Kanári-szigetek népszerű nyaralóhelyére, Tenerifére készülő turisták. Köztük a magyarok is, akik közül nagy számban választják az őszi és téli hónapokban is az örök tavasz szigetét, ahol napfényes időjárás várja a turistákat.

“Ahogy megjelentek az első hírek a sajtóban, úgy indultak meg felénk is a kérdések. A turisták bizonytalanok, hogy Tenerifét mennyire érinti a vulkánkitörés, zavarja-e a légiközlekedést, veszélyben vannak-e nálunk? Tudjuk, hogy ilyenkor az információhiány a legrosszabb” - kezdte Sajtos Gábor, a Holiday in Tenerife.EU tulajdonosa.

Szerencsére mindenkit meg tudunk nyugtatni, Tenerife ugyanis több, mint száz kilométeres távolságban van a vulkánkitörés helyszínétől. Nálunk szinte semmit sem lehet észrevenni az ott zajló folyamatokból, a legtöbb helyi is csak a tévéből értesült a szomszédos katasztrófáról. Együtt érzünk azokkal, akik a láva miatt elveszítik az otthonaikat, azonban szerencsére az emberek biztonságban vannak, napokkal előbb figyelmeztették és időben evakuálták őket

- mondta a tenerifei utazási szakértő, aki megnyugtatta a hozzájuk készülőket: a repülőjáratokat és a hétköznapi életet sem befolyásolja a közeli kitörés. Sajtos Gábor arról is beszélt, hogy Tenerifén jelenleg a koronavírus ötödik hulláma van lecsengőben. A sziget néhány napja sárga jelzést kapott, az esetszámok csökkenése miatt pedig arra számítanak, hogy ez hamarosan zöldre vált.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem