2 °C Budapest

Félmilliós bírság az utakon, senki sem úszhatja meg!

Pénzcentrum
2006. május 17. 06:50

Németországban a jövőben erősen szigorítják a közlekedési büntetéseket. Míg eddig legfeljebb 250 euró bírsággal számolhatott az az autós, aki sávváltásra kényszerítette az előtte haladó gépkocsit, a jövőben aligha úszhatja meg 2000 eurónál kevesebbel, és emellett még jogosítványát is bevonják egy negyed évre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelek szerint sokak számára azonban ez sem jelent kellő elrettentést, ezért a közlekedési tárca vezetője többszörösére akarja emelni a már eddig is borsos büntetéseket - tudósított az InfoRádió.

Kiváltképpen az autópályákon túlságosan agresszívan vezetők számíthatnak jelentős büntetésre, amivel a miniszter azt szeretné elérni, hogy ne váljon elterjedt sporttá a lassabban hajtók erőszakos leszorítása. Akit a jövőben ilyen kihágáson érnek, 2000 euró büntetéssel sújthatnak, amellett negyed évre bevonhatják a jogosítványát is.

Még ennél is magasabb büntetésre számíthatnak az ittasan vezetők. Noha Németországban még ma is szabadon hajthat bárki, aki nem fogyasztott fél liter sörnél, vagy egy pohár bornál többet, a rendelkezést semmibe vevőkre ezentúl 3000 euróig terjedő bírság szabható ki, de az sem kizárt, hogy végérvényesen elveszik jogosítványát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szigorítják azoknak a büntetését is, akik a vasúti átjárókban a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva hajtanak át a síneken.

A közlekedési miniszter szorgalmazta egyben azt is, hogy a bírságot a helyszínen szedjék be, így a külföldi rendszámmal közlekedő vezetők sem bújhatnak ki a büntetés kifizetése alól az ország elhagyásával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57