27 °C Budapest

Nagyot újít a magyar mobilszolgáltató

MTI
2013. október 10. 14:05

A Telenor duplájára növeli 4G mobilhálózatának sebességét, a lefedettség növelése érdekében pedig felgyorsítja hálózatfejlesztését - jelentette be a társaság csütörtökön.

A frekvenciahasználati jogosultságok szeptemberben történt meghosszabbítása után a Telenor az 1800 megahertzes (MHz) sávban az eddigi 10 helyett 20 MHz-es blokkal rendelkezik, amelyet 4G szolgáltatásra fordíthat - mondta el Kutas István kommunikációs igazgató a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.

Mindez lehetővé tette a mobilinternet-szolgáltatás sebességének megduplázását, ami 150 megabit/secundum elméleti letöltési sebességet jelent - tette hozzá.

A Telenor a legújabb technológiájú 4G hálózat elérésének biztosítása érdekében felgyorsítja hálózatfejlesztését, és a jövő év végéig több mint 10 milliárd forintot fordít erre a célra, egyebek közt jelentősen növeli bázisállomásainak számát.

A mobilszolgáltató a 2012 nyarán elindított 4G szolgáltatása lefedettségét is jelentősen növeli. A lakossági beltéri lefedettség arányát a jelenlegi 15 százalékról az év végéig 28 százalékra, 2014 végére pedig 52 százalékra tervezi növelni. Az eddig jellemzően kisebb településeken elérhető 4G szolgáltatással a nagyobb városokban és Budapesten is megjelenik a vállalat a közeljövőben. Az év végéig több mint 100 települést, például Miskolcot, Veszprémet és Szegedet is bekapcsolják a leggyorsabb mobilinternet-szolgáltatásba.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM