12 °C Budapest

Nagyot újít a magyar mobilszolgáltató

MTI
2013. október 10. 14:05

A Telenor duplájára növeli 4G mobilhálózatának sebességét, a lefedettség növelése érdekében pedig felgyorsítja hálózatfejlesztését - jelentette be a társaság csütörtökön.

A frekvenciahasználati jogosultságok szeptemberben történt meghosszabbítása után a Telenor az 1800 megahertzes (MHz) sávban az eddigi 10 helyett 20 MHz-es blokkal rendelkezik, amelyet 4G szolgáltatásra fordíthat - mondta el Kutas István kommunikációs igazgató a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.

Mindez lehetővé tette a mobilinternet-szolgáltatás sebességének megduplázását, ami 150 megabit/secundum elméleti letöltési sebességet jelent - tette hozzá.

A Telenor a legújabb technológiájú 4G hálózat elérésének biztosítása érdekében felgyorsítja hálózatfejlesztését, és a jövő év végéig több mint 10 milliárd forintot fordít erre a célra, egyebek közt jelentősen növeli bázisállomásainak számát.

A mobilszolgáltató a 2012 nyarán elindított 4G szolgáltatása lefedettségét is jelentősen növeli. A lakossági beltéri lefedettség arányát a jelenlegi 15 százalékról az év végéig 28 százalékra, 2014 végére pedig 52 százalékra tervezi növelni. Az eddig jellemzően kisebb településeken elérhető 4G szolgáltatással a nagyobb városokban és Budapesten is megjelenik a vállalat a közeljövőben. Az év végéig több mint 100 települést, például Miskolcot, Veszprémet és Szegedet is bekapcsolják a leggyorsabb mobilinternet-szolgáltatásba.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?