20 °C Budapest

A felnőttek többségének van mobiltelefonja Magyarországon

MTI
2013. április 25. 09:32

A 18 évesnél idősebb lakosság 78 százalékának, nagyjából 6,3 millió felnőttnek van mobiltelefonja Magyarországon, ami egy év alatt 6 százalékpontos növekedést jelez - közölte a mobiltelefon-használatról végzett kutatásának eredményét a Mediameter Kft. az MTI-vel.

A kutatás 2013 első negyedévében országos reprezentatív minta alapján 2000 felnőtt személyes megkérdezésével készült. Ez az eredmény 2012 hasonló időszakához képest mintegy 6 százalékpontos növekedés jelent, mivel 2012 februárjában még csak a felnőttek 72 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal.

A közlemény szerint az átlagnál lényegesen alacsonyabb a saját mobiltelefonnal rendelkezők aránya a 60 évesnél idősebbek (59 százalék), a Kelet-Magyarországon élők (69 százalék), a községekben lakók (72 százalék) és az alapfokú végzettséggel rendelkezők (71 százalék) körében.

A mobiltelefon-tulajdonosok háromnegyede (76 százalék) újonnan, saját maga vásárolta a készülékét, fele (57 százalék) pedig 1-2 éven belül vásárolt mobiltelefont használ.

A mobiltulajdonosok többsége beszélgetésre, sms-ezésre, fényképek készítésére használja készülékét, kevesebben élnek a videókészítés, a zenehallgatás illetve a játék funkcióval.

A felhasználók 27 százaléka használja internetezésre is mobilját (2012-ben 26 százalék), ezen belül 13 százalék szokott e-mailezni, 11 közösségi oldalakat böngészni, és csupán 7 százalékuk olvas internetes újságcikket telefonján. Tavaly júniusban regisztrált adotok azt mutatják, hogy a mobiltulajdonosok 9-9 százaléka e-mailezett és böngészett közösségi oldalakat, illetve 5 százalékuk olvasott internetes újságcikket telefonján.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szolgáltató alapján 2013 elején a saját tulajdonú mobilkészülékkel rendelkezők 44 százaléka a T-Mobile ügyfele volt, a Telenor és a Vodafone 27-27 százalékkal rendelkezett.

A telefonmárkák közül sorrendben a Nokia, a Samsung, a Sony Ericsson és az LG a legkelendőbb, okostelefonja pedig a felnőttek több mint negyedének (28 százalék) volt 2013 elején, ami mintegy 1,7 millió okostelefon használót jelent - tájékoztatott a társaság.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?