9 °C Budapest
Euro coin stacks isolated in studio shot. Money and finance concept

Kiderült az igazság Szécsényi Violetta mesés vagyonáról: átverés lenne a város királynőjének fényűzése?

2023. december 7. 07:14

Útjára indult az RTL legújabb reality-műsora, A Város Királynői című produkció. A produkció hét gazdag nő mindennapjait követi végig, köztük Szécsényi Violettáét, aki a műsor készítői szerint valóságos népmesei hősként lett dúsgazdag. Ám a gazdasági érdekeltségei merőben mást mutatnak.

A város a lábaik előtt hever. Fényűző partik, páratlan villák, pezsgő társasági élet, ezek jellemzik A Város Királynői mindennapjait, amelybe minden hétköznap este nyerhetnek betekintést a nézők az RTL-en. A műsorban 7 hölgy szerepel, akik mögött különböző életút áll, ám valami közös bennük: mindannyian rendkívül gazdagok. A drága ruhákon és luxuslakásokon túl azonban ők is emberek, akiknek meg kell küzdeniük az élet nehézségeivel. A Pénzcentrum legújabb cikksorozatában őket, valamint a vállalkozásaikat mutatja be.

Népmesei sztori, csak egy kicsit másképp

Szécsényi Violetta nehéz körülmények között, szegénységben nőtt fel. Bármilyen segítség vagy támogatás nélkül lett sikeres üzletasszony, önerőből építette fel vállalkozásait

– olvasható róla A Város Királynői című reality szereplőit bemutató oldalon.

Adatlapja szerint a mára dúsgazdag üzletasszonnyá cseperedett Szécsényi jól menő birodalmat hozott létre, azonban a gazdagok világában napi szinten kell helytállnia minden téren. Ötször kérte meg a kezét öt különböző férfi, de Violetta mindig nemet mondott. Úgy érzi, hosszas keresgélés és zsákutca után jelenlegi párjában talán végre megtalálta az igazit. De vajon az üzleti életben már révbe ért?

Sikeres üzletasszony?

Szécsényi Violetta a Belügyminisztérium beszámoló portálja szerint összesen két gazdasági érdekeltséggel rendelkezik. A Waio Hair Trade Kft.-t az elérhető cégadatok szerint 2015 novemberében alapították, 3 millió forint jegyzett tőkével. Az eredményeket tekintve a cég korántsem nevezhető sikertörténetnek: már rögtön az első teljes üzleti évében több mint 2,5 millió forintos veszteséget termelt, amit mára sikerült megdupláznia, így az adózás előtti eredménye mínusz 5,4 millió forintra hízott. Ezzel párhuzamosan érdemes szemügyre vennünk a vállalkozással szemben fennálló követeléseket is (értsd tartozás), melyekkel a kezdetek során még nem voltak akkora problémák, hiszen az 2016-ban csak egy szerény 352 ezer forintos összeget jelentett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ekkortól azonban valami megváltozott, és a cég elkezdett adósságot termelni: 2020-ban 5,7 millió forintos, 2021-ben 2,06 milliós tartozást halmozott fel, amit tavalyra viszont sikerült 904 ezer forintra leszorítani.

Más a helyzet a 2008-ban alapított, saját tulajdonú ingatlanaok adásvételére szakosodott Inter Au Pair Kft.-vel, melynek a fellelhető cégadatok alapján Szécsényi 2011 óta a vezető tisztségviselője. Ennek megfelelően ebben az évben a cég saját tőkéje több mint 5,5 millió forint volt, míg az adózás előtti eredménye 5,01 millió forintra rúgott. A fekete leves azonban nem ez a két adat, hanem a céggel szemben fennálló követelések jelentették, ami akkor 6,272 millió forintra rúgtak. A vállalat ezen problémája pedig azóta pedig nem hogy megoldódott volna, inkább tetéződtek: a cég ugyanis 2022-ben már 18,039 millió forinttal tartozott, míg az adózás előtti eredménye is jócskán mínuszban volt, azaz 2,083 milliós veszteséget termelt. A cég saját tőkéje ugyanakkor szépen meghízott, a tavalyi évben több mint 36,2 millió forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm