Soccer football kick-off in the stadium. Sporty player running and kicking a soccer ball. Close-up image of football duel

Örülhetnek a magyar focisták a gyenge forintnak: brutálisan emelkedett a fizetésük

2022. július 19. 09:44

Az NB1-ben a legjobban kereső futballista 27 millió forintnál is többet kap havonta, és a legszegényebb magyar klubnak is milliárdos a költségvetése. A bérezés már az európai topligák szintjét is elérheti a hazai bajnokságban focizó játékosoknál. A gyenge forint miatt még jobban jár, akit euróban fizetnek ki.

A magyar NB1 legjobban fizetett játékosa a Puskás Akadémiában játszó Sahab Zahedi, három óránként százezer forintot kap - hangzott el a Fókusz riportjában. A 26 éves iráni csatár sajtóhírek szerint havi 24 millió forintos fizetésért, pontosabban évi 800 ezer euróért írt alá, ami a forint drasztikus gyengülése miatt napról napra többet ér. A focista 800 ezer eurós fizetése átszámítva jelenleg már havi több mint 27 millió forintot ér, mindez éves szinten 324 millió forint.

Hogy ha a 25 milliárdot, ami az NB1 tavalyi bérköltsége volt, elosztom a 346 játékossal, akkor játékosonként évi 73 millió forint foglalkoztatási költség jön ki

– mondta Muszbek Mihály sportközgazdász, de hozzátette, hogy 73 milliós összegben minden alkalmazott fizetése benne van  a mosónőtől kezdve a fűnyírón keresztül az utánpótlás játékosokig. Mindent összevetve számításai szerint fejenként átlagosan havi ötmillió forint körüli összeg jön ki egy NB1-es játékosnál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem