13 °C Budapest
estate planning documents on wooden desk with landline phone in view

Pont került a magyar színészlegenda örökségi ügyére: ők kapták a 100 milliós hagyatékot

2022. február 22. 12:20

Közel egy évtizeddel Csala Zsuzsa temetése után kiderült, a véletlenül megtalált végakarat története nem igaz – minderről a színésznő unokahúga, Dankó Dóra mesélt a Blikknek.

A nyolc éve elhunyt legendás komikus színésznő, Csala Zsuzsa halála után nagy kérdés volt, ki örökélheti 100 millió forintnál is többre rúgó hagyatékát. Az akkori pletykák szerint egy kabátzsebből előkerült végrendelet tett pontot az ügy végére. Most a Jászai Mari-díjas művésznő unokhúga is megszólalt, aki cáfolta a korábbi értesülést.

A nagynéném – vagy ahogy a családban hívtuk: Bumbikaegyáltalán nem volt bohém, már jó előre megírta a végakaratát. Ő fogalmazta meg és a saját kezével írta. Tőlem kért segítséget, miként kell hitelesíteni, hogy azt később senki ne támadhassa meg. Végül, miután egy példányt letétbe tett, az eredetit magánál őrizte élete végéig. Volt egy csodás íróasztala, annak egy titkos fiókjában volt elzárva.

– árulta el Dankó Dóra, aki fivérével, Péterrel és két másik unokatestvérükkel osztoztak a színésznő vagyonán. – Bumbikának nem volt gyermeke, de minket úgy szeretett, mintha a sajátjai lettünk volna. Mindig számíthatott ránk, a családjára, és persze, a barátaira is. Anettka és a férje, Rezső, aki azóta elhunyt, nagyon sokat segítettek neki, szerették, támogatták, nagyon hálásak vagyunk ezért.

Az unokahúg azt is elárulta, Csala éppen olyan vidám volt sokáig, mint ahogy a színpadról ismertük, ám élete párjának elvesztése után minden megváltozott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pista bácsi halála után már nem volt a régi. Eladta a házat, ahol együtt éltek, utána bezárkózott, magába fordult. Akkor már nem volt egészséges, de nem akart orvoshoz járni, gyógyszereket szedni, és mélyen titkolta, hogy beteg. Számunkra is csak utólag derült ki, hogy rossz volt a szíve. Ő nem kapálózott, nem akart szembe menni a sorsával, csak szeretett volna csendben elaludni. Élete utolsó éveiben lélekben már az édesanyjával és a férjével volt, és mivel Bumbika spirituális ember volt, szerintem hozzájuk vágyott már.

– emlékezett vissza Dóra. Csala Zsuzsának két testvére volt. Dóra édesanyja, Márta, aki nem sokkal a színésznő halála előtt hunyt el, valamint Csilla, akivel nagyon jó viszonyt ápoltak. Az örökség egyik részét képező dunaalmási ingatlanban élt a férjével, ám nemrég ő is elhunyt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?