4 °C Budapest
White dish served with golden roast potatoes piled high on top of each other. Out-of-focus background. Landscape orientation.

Dédnagyszüleink kedvence volt, ma mégis kevesen eszik: olcsó, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető

2021. november 19. 08:15

Hogy a gyermekdalban szereplő Éliás Tóbiás valóban szereti-e, nem tudni, a zalai Őrségben viszont jellegzetes étel a dödölle, amit ott készítenek csak igazán tökéletesen. Egy biztos, a paraszti konyha egyik legolcsóbb és legfinomabb ételéről van szó, a HelloVidék pedig most mindent elárul róla, amit csak tudni akartál.. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Krumpli, zsír és liszt

A manapság drága élelmiszerárak mellett kifejezetten hasznos, ha alaposabban is megismerkedünk ezekkel az alapanyagokkal. Feltöltjük velük a kamrát, hiszen elállnak, és míg a legolcsóbb élelmiszerek közé tartoznak, rengeteg jó receptet találunk hozzájuk. Nem is véletlenül, mivel az egyszerű konyha mindig nagy kreativitást is kívánt a háziasszonyok részéről: abból hozták ki a legjobbat, legtöbbet, ami otthon volt. Ilyen az Őrség dödölléje is, ami, ha elhangzik egy őrségi társaságban, nagy vitákat szülhet, mivel egy tájegységen belül is egymástól eltérően készítik. Legutóbb nekem is volt egy hasonló tapasztalatom, amit most el is mesélek - írja a HelloVidék szerzője.

Ha érdekel a dödölle minden titka, feltétlenül olvasd el a teljes cikket a HelloVidéken!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26