2019. június 20. csütörtök Rafael

Családvédelem: éppen azok maradnak ki, akik a leginkább rászorulnának


A 2018-as év a Családok éve volt és számos családvédelmi intézkedés lép majd életbe idén is. Azonban vannak a családvédelmi akciótervnek hátulütői is, amelyről kevesen beszélnek. A Hintalovon Alapítvány ezért idén már harmadjára készítette el a jelentését a magyarországi gyermekjogi helyzetről, mely szerint korántsem rózsás a helyzet. 

A Családok évéről és a családvédelmi programről is beszélt Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő az ATV Start című műsorában. A Hintalovon Alapítvány alapítója elmondta, hogy a Gyermekjogi jelentés elkészítéséhez vizsgálták a családokat érintő intézkedések hatását, és kiderült, hogy azok az 1,8 millió gyereknek csak egy részét érintik. A szegénységben élő gyerekek a juttatások nagy részéből kimaradtak.

Pedig az az ingyenes étkeztetés, vagy a bölcsődei ellátás bővítése nagy segítséget jelenthetnek a szegény családok gyerekeinek is. A jelentés arra is rámutatott, hogy Magyarországon jelenleg 60 ezer gyerek nem jut hozzá helyben a gyermekorvosi ellátáshoz. De nem csak a gyermekorvosok létszámhiánya érinti hátrányosan a magyar gyerekeket: több megyében hiányzik a gyermekpszichiátriai ellátás, és hiány van védőnőkből, tanárokból is. Így a gyermekek nem jutnak minőségi oktatáshoz sem. 

A jelentés mégis legszomorúbb eredménye,  hogy a népességarányhoz viszonyítva a 15-19 éves lányok között nőtt a legnagyobb arányban a teherbeesések száma.

Gyurkó Szilvia szerint elmondta, hogy sajnos kevés adathoz jutottak hozzá, mert több szervezet is elutasította az adatkérésüket. További probléma, hogy az EMMI és a KSH adatai jelentősen eltérnek egymástól, és még az uniós forrásokból finanszírozott kutatások adataihoz sem lehet nyilvánosan hozzáférni. Pedig a magyar gyerekek helyzetének megismeréséhez minden forrás fontos lenne.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

Lidl

06.20-06.26
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk