27 °C Budapest
Apartment Building Or Block Of Flats - Budapest, Hungary

Itt is beüthet a rezsiemelés: sok magyarnak kell majd többet fizetnie, aki ilyen házakban él

2022. szeptember 13. 08:30

Drágul a takarító, a karbantartó és a közös képviselő díja is, de ennél is nagyobb gondot jelenthetnek az első téli rezsiszámlák.

Lakógyűlések hosszú sora következhet a társasházakban, mert az emelkedő rezsiköltségek a lakóközösségek gazdasági terveire is kihatássallesznek - így számol a Világgazdaság. A lap hozzáteszi, hogy még az idén, de legkésőbb jövő január februárban újra kell számolni a költségvetési terveket, emiatt pedig hosszas gyűlésekre lesz majd szükség.

Várhatóan drágulni fog a társasházak által megbízott takarító, karbantartó és magának a közös képviselőnek a díja is az emelkedőrezsiköltségek miatt. És ez még csak néhány tétel, valószínűleg sokkal több lesz a fűtésszámla is, annak ellenére, hogy Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette: a távhő ára nem fog változni, vagy legalábbis a lakosság nem fogja megérezni, ha mégis. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének alapító elnöke a lapnak hozzátette, hogy minden társasház most az első téli számlákat várja.

Óriási a nyomás a közös képviselőkön, akik most a lakókkal együtt várják, hogy megkapják az első téli számlákat. Ezekből derülhet csak ki ugyanis, hogy hol kell és hol nem szükséges az idei közösköltség-befizetéseket módosítani

 - mondta a szakértő a Világgazdaságnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm