Apartment Building Or Block Of Flats - Budapest, Hungary

Itt is beüthet a rezsiemelés: sok magyarnak kell majd többet fizetnie, aki ilyen házakban él

2022. szeptember 13. 08:30

Drágul a takarító, a karbantartó és a közös képviselő díja is, de ennél is nagyobb gondot jelenthetnek az első téli rezsiszámlák.

Lakógyűlések hosszú sora következhet a társasházakban, mert az emelkedő rezsiköltségek a lakóközösségek gazdasági terveire is kihatássallesznek - így számol a Világgazdaság. A lap hozzáteszi, hogy még az idén, de legkésőbb jövő január februárban újra kell számolni a költségvetési terveket, emiatt pedig hosszas gyűlésekre lesz majd szükség.

Várhatóan drágulni fog a társasházak által megbízott takarító, karbantartó és magának a közös képviselőnek a díja is az emelkedőrezsiköltségek miatt. És ez még csak néhány tétel, valószínűleg sokkal több lesz a fűtésszámla is, annak ellenére, hogy Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette: a távhő ára nem fog változni, vagy legalábbis a lakosság nem fogja megérezni, ha mégis. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének alapító elnöke a lapnak hozzátette, hogy minden társasház most az első téli számlákat várja.

Óriási a nyomás a közös képviselőkön, akik most a lakókkal együtt várják, hogy megkapják az első téli számlákat. Ezekből derülhet csak ki ugyanis, hogy hol kell és hol nem szükséges az idei közösköltség-befizetéseket módosítani

 - mondta a szakértő a Világgazdaságnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?