Apartment Building Or Block Of Flats - Budapest, Hungary

Itt is beüthet a rezsiemelés: sok magyarnak kell majd többet fizetnie, aki ilyen házakban él

2022. szeptember 13. 08:30

Drágul a takarító, a karbantartó és a közös képviselő díja is, de ennél is nagyobb gondot jelenthetnek az első téli rezsiszámlák.

Lakógyűlések hosszú sora következhet a társasházakban, mert az emelkedő rezsiköltségek a lakóközösségek gazdasági terveire is kihatássallesznek - így számol a Világgazdaság. A lap hozzáteszi, hogy még az idén, de legkésőbb jövő január februárban újra kell számolni a költségvetési terveket, emiatt pedig hosszas gyűlésekre lesz majd szükség.

Várhatóan drágulni fog a társasházak által megbízott takarító, karbantartó és magának a közös képviselőnek a díja is az emelkedőrezsiköltségek miatt. És ez még csak néhány tétel, valószínűleg sokkal több lesz a fűtésszámla is, annak ellenére, hogy Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette: a távhő ára nem fog változni, vagy legalábbis a lakosság nem fogja megérezni, ha mégis. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének alapító elnöke a lapnak hozzátette, hogy minden társasház most az első téli számlákat várja.

Óriási a nyomás a közös képviselőkön, akik most a lakókkal együtt várják, hogy megkapják az első téli számlákat. Ezekből derülhet csak ki ugyanis, hogy hol kell és hol nem szükséges az idei közösköltség-befizetéseket módosítani

 - mondta a szakértő a Világgazdaságnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem