Te tudod, mivel fűtik az Állatkertet? Erre kevesen gondolnának

Te tudod, mivel fűtik az Állatkertet? Erre kevesen gondolnának

2016. október 17. 19:00

Október 15-én indította el a fűtést a FŐTÁV Zrt. a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A trópusokról érkezett állatoknak a Széchenyi Gyógyfürdő termálvízének hője biztosítja a szükséges meleget.

Mint arról a FŐTÁV Zrt. a Pénzcentrumot tájékoztatta, Budapesten a panelépületeken kívül távhővel fűtenek több ismertebb intézményt is, mint például a Parlament épületét, a Művészetek Palotáját, a Danubius Hotel Gellértet vagy a Papp László Sportarénát.

Magyarország legnagyobb hőszolgáltatója Budapesten közel 240 ezer lakásban és 7 ezer egyéb, ipari fogyasztónak biztosítja a fűtést és a használati melegvíz-ellátást. A FŐTÁV Zrt. legfontosabb stratégiai célja az, hogy a felhasználók igényeinek megfelelő hőenergiát a lehető leggazdaságosabban biztosítsa. Éppen ezért, részben pályázatokból és részben saját forrásból folyamatosan fejleszti, korszerűsíti szolgáltatásait.

A hőenergia előállítása során törekszenek a megújuló források részarányának növelésére és a hatékonyság fokozására. A cég tájékoztatása szerint tavaly fejezték be a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén működő hőkiadó állomás kapacitásának bővítését, hogy a kommunális hulladék elégetéséből nyert hőmennyiséget jobban tudják hasznosítani. A távfűtés előnye a hosszú távú árstabilitásból eredő kiszámíthatóság, a nagyfokú szolgáltatás-biztonság, az alacsony üzemeltetési költség, valamint hogy jelentősen hozzájárul a környezetvételemhez, a tiszta levegőhöz és a fenntartható fejlődéshez.

NEKED AJÁNLJUK
Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?