21 °C Budapest
Te tudod, mivel fűtik az Állatkertet? Erre kevesen gondolnának

Te tudod, mivel fűtik az Állatkertet? Erre kevesen gondolnának

2016. október 17. 19:00

Október 15-én indította el a fűtést a FŐTÁV Zrt. a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A trópusokról érkezett állatoknak a Széchenyi Gyógyfürdő termálvízének hője biztosítja a szükséges meleget.

Mint arról a FŐTÁV Zrt. a Pénzcentrumot tájékoztatta, Budapesten a panelépületeken kívül távhővel fűtenek több ismertebb intézményt is, mint például a Parlament épületét, a Művészetek Palotáját, a Danubius Hotel Gellértet vagy a Papp László Sportarénát.

Magyarország legnagyobb hőszolgáltatója Budapesten közel 240 ezer lakásban és 7 ezer egyéb, ipari fogyasztónak biztosítja a fűtést és a használati melegvíz-ellátást. A FŐTÁV Zrt. legfontosabb stratégiai célja az, hogy a felhasználók igényeinek megfelelő hőenergiát a lehető leggazdaságosabban biztosítsa. Éppen ezért, részben pályázatokból és részben saját forrásból folyamatosan fejleszti, korszerűsíti szolgáltatásait.

A hőenergia előállítása során törekszenek a megújuló források részarányának növelésére és a hatékonyság fokozására. A cég tájékoztatása szerint tavaly fejezték be a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén működő hőkiadó állomás kapacitásának bővítését, hogy a kommunális hulladék elégetéséből nyert hőmennyiséget jobban tudják hasznosítani. A távfűtés előnye a hosszú távú árstabilitásból eredő kiszámíthatóság, a nagyfokú szolgáltatás-biztonság, az alacsony üzemeltetési költség, valamint hogy jelentősen hozzájárul a környezetvételemhez, a tiszta levegőhöz és a fenntartható fejlődéshez.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?