18 °C Budapest
Jön a nemzeti rezsiszolgáltató: mi változik jövőre?

Jön a nemzeti rezsiszolgáltató: mi változik jövőre?

Pénzcentrum
2014. október 1. 16:00

Kiemelt partnere lesz a Magyar Posta és a Díjbeszedő az új nemzeti közműszolgáltatónak.  Az "A kormány célja, hogy egy egységes rendszert hozzon létre, ami által fenntarthatóvá válik a rezsicsökkentés programja.Első Nemzeti Közműszolgáltató" elsőként az egyetemes gázpiacon jelenhet meg 2015 márciusáig, majd a tervek szerint az áram- és a távhőpiacra is belép.

Ma tájékoztatott a kormány

A sajtótájékoztatót megkezdve Kurucz Éva kormányszóvivő emlékeztetett rá, hogy a mai naptól további 3,3%-kal csökkentek a lakossági távhődíjak.

Az új közszolgáltatónak legkésőbb 2015. márciusig kell megkezdenie a működését, és elsőként a földgázpiacon fog megjelenni.

Később bővülhet majd a tevékenységi köre az egyetemes árampiaci és távhőszolgáltatással.

Németh Lászlóné a sajtótájékoztatóját kezdve kifejtette, hogy a Főgázzal egy önmagát finanszírozni képes cég kerül az MFB-hez. A további lépéseket pedig az MFB saját forrásaiból fogja finanszírozni. Az államtitkár elmondása szerint a programért felelős munkacsoporttal dolgoznak azon, hogy ez a szolgáltató a lakossági villamos energia piacra is be tudjon lépni. A távhő esetében a munkacsoport január végi határidőt kapott - tette hozzá.

Az "Első Nemzeti Közműszolgáltató" a tevékenységének bővítését minden esetben az unós jogszabályoknak megfelelően és piacon alapon fogja megvalósítani. A kormány várakozásai szerint a társaság 2-3 éven belül éri el azt az üzemméretet, ami biztosítja a megfelelő hatékonyságot a működéshez

- fogalmazott az államtitkár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A közműszolgáltató kiemelt feladata lesz, hogy együttműködjön a Magyar Postával és a Díjbeszedővel. Ezzel az együttműködéssel lehetővé válik majd az egységes és hatékony ügyfélkezelési rendszer. Később a kormányablakokat is bevonhatják ebbe, ami által egykapussá válthat az ügyintézés

 - húzta alá Németh Lászlóné.

A kormány várakozásai szerint az új rendszer lehetővé teszi a rezsicsökkentési program fenntartását. Az értéklánc csökkentésével javítható a hatékonyság és a lakosság biztonságos ellátása is - tette hozzá a korábbi miniszter. A kormány a jelenlegi kalkulációk alapján nem számol azzal, hogy a költségvetés részt vállal majd a cég finanszírozásában.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?