Emelkedhet a szemétdíj, több lehet az illegális szemétlerakó

2012. április 4. 09:42

A szemétszállítási díjak drasztikus emelkedését, az illegális lerakók elszaporodását hozhatja magával az új hulladékgazdálkodási törvény, ha a parlament előtt lévő javaslatot a jelenlegi formájában fogadja el az Országgyűlés - írja a Népszava.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a legfőbb gond a tegnap a parlament elé részletes vitára bocsátott új hulladékgazdálkodási törvénnyel, hogy lehetővé teszi, hogy megszűnjön az árverseny a hulladék piacon. A kormány elképzelései szerint az állam és az önkormányzatok még idén átveszik az irányítást a hulladékgazdálkodást folytató cégek felett. Az ágazat államosítását azonban várhatóan nem tűri majd el szó nélkül az Európai Unió.

A lakosság számára drágulást hozhat az új rendelkezés életbe léptetése. Szakmai becslések szerint ugyanis az új hulladékkezelési rendelkezés júliusra tervezett hatálybalépése után azonnal a szemétszállítási díjak hozzávetőleg 30 százalékos drágulásával kell majd szembenézniük a háztartásoknak. A jövő év elejétől - az ágazat teljes államosításának a tervezett időpontjától - pedig újabb áremelkedés következik majd be. A szemét lerakásáért ugyanis 2013 elejétől tonnánként tizenkétezer forint járulékot kell fizetni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?