28 °C Budapest

Ítéletidő: itt a legrosszabb a helyzet az országban

2011. július 29. 13:32

Július második fele nem kedvez a belföldön nyaralóknak, de még nagyobb gond, hogy a viharok, jégverések és rekord méretű esőzések jelentős károkat okoznak az emberek otthonaiban.

Az idén nyáron bekövetkezett szeszélyes viharok és esőzések miatt több mint 18 000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a Groupama Garancia Biztosítóhoz eddig, melynek kárösszege már meghaladta az egymilliárd forintot. Az ország szinte minden régiója érintett az időjárási viszontagságokban, de továbbra is kiemelkedően sok kárt, mintegy 6400 darabot Északkelet-Magyarországról regisztráltak.

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma az elmúlt hét viharai, felhőszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében a biztosítótársaságnál meghaladta a 6000 darabot, melynek kárösszege több mint a 380 millió forint. Az előrejelzések szerint a következő napokban is hasonlóan csapadékos időre számíthatunk, így a szakértők a hétvégén további bejelentésekre készülnek.

Kiemelkedően sok, összesen 6700 db bejelentés érkezett villámcsapások kapcsán, ebből csak az elmúlt egy hétben több mint 1370 darab.

A vállalat szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a biztosító mindent megtesz a károk mielőbbi rendezéséért. A károk gyors feldolgozása érdekében a társaság rendkívüli intézkedéseket is bevezetett: a károk felmérését hétvégén is folytatják, a helyszíni szemlézést a leginkább érintett helyeken külső szakértők is segítik.

A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, amelyek gyorsított ütemben kerülnek kifizetésre. A társaság 500 ezer forint értékhatárig egyszerűsített kárrendezést alkalmaz, a nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A június óta folyamatosan jelentett viharkárok több mint 62%-át már lezárta a biztosító, és a villámlással kapcsolatos károk - amelyek rendezéséhez bizonylat szükséges - is már 58%-ot meghaladó arányban kifizetésre kerültek.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?