17 °C Budapest

Ítéletidő: itt a legrosszabb a helyzet az országban

2011. július 29. 13:32

Július második fele nem kedvez a belföldön nyaralóknak, de még nagyobb gond, hogy a viharok, jégverések és rekord méretű esőzések jelentős károkat okoznak az emberek otthonaiban.

Az idén nyáron bekövetkezett szeszélyes viharok és esőzések miatt több mint 18 000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a Groupama Garancia Biztosítóhoz eddig, melynek kárösszege már meghaladta az egymilliárd forintot. Az ország szinte minden régiója érintett az időjárási viszontagságokban, de továbbra is kiemelkedően sok kárt, mintegy 6400 darabot Északkelet-Magyarországról regisztráltak.

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma az elmúlt hét viharai, felhőszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében a biztosítótársaságnál meghaladta a 6000 darabot, melynek kárösszege több mint a 380 millió forint. Az előrejelzések szerint a következő napokban is hasonlóan csapadékos időre számíthatunk, így a szakértők a hétvégén további bejelentésekre készülnek.

Kiemelkedően sok, összesen 6700 db bejelentés érkezett villámcsapások kapcsán, ebből csak az elmúlt egy hétben több mint 1370 darab.

A vállalat szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a biztosító mindent megtesz a károk mielőbbi rendezéséért. A károk gyors feldolgozása érdekében a társaság rendkívüli intézkedéseket is bevezetett: a károk felmérését hétvégén is folytatják, a helyszíni szemlézést a leginkább érintett helyeken külső szakértők is segítik.

A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, amelyek gyorsított ütemben kerülnek kifizetésre. A társaság 500 ezer forint értékhatárig egyszerűsített kárrendezést alkalmaz, a nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A június óta folyamatosan jelentett viharkárok több mint 62%-át már lezárta a biztosító, és a villámlással kapcsolatos károk - amelyek rendezéséhez bizonylat szükséges - is már 58%-ot meghaladó arányban kifizetésre kerültek.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?