23 °C Budapest

Az áramtolvajok miatt több a rezsi

Pénzcentrum
2011. március 23. 09:02

Energialopásból, illetve a hálózati eszközök rongálásából és eltulajdonításából származó veszteségek akár 10 százalékkal is megdobhatják a végfelhasználói árat - írja a Napi Gazdaság.

A villanyszámlákon nem szerepelnek az energialopás számlájára írható tételek, ugyanis a Magyar Energia Hivatal által az energia árában elismert hálózati veszteség csak a fizikai folyamatból eredő, műszakilag kikerülhetetlen volument jelenti, az ellopott energiát nem.

Bacslések szerint országos szinten 20 milliárd forint feletti mértéket elérő gáz- és áramlopások, illetve az ugyancsak milliárdos károkat okozó rongálások és az ezekkel kapcsolatos védelmi intézkedések költsége ellenben megjelennek a kiadási tételekben, tehát közvetve a fogyasztók fizetik meg.

A legköltségesebb tétel az ellenőrgárda fenntartása, de a kifinomult berendezések is sokba kerülnek, amiket a szolgáltatók a lopások visszaszorítása érdekében telepítenek - mondja Kutas István, az E.On Hungária Zrt. médiakapcsolati és pr-vezetője. A társaság ország szerte jelenlévő mintegy 220 fős energiakommandója, mintegy 1 milliárd forintba kerül.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?