3 °C Budapest

Nehéz idők jönnek - ezrekkel nő a rezsi

Pénzcentrum
2007. november 13. 08:15

Jövőre akár 1500 - 2500 forinttal is emelkedhet egy átlagos pesti lakás rezsije. A Főpolgármesteri Kabinet a tegnapi napon elfogadta a 2008-as fővárosi közszolgáltatások díjainak infláció feletti emeléséről szóló javaslatot - olvasható a Népszabadságban.

Ez alapján a csatornahasználat díja 9,9, a szennyvízszippantás tarifája 8,6, a szemétdíj pedig 14 százalékkal drágul majd. A temetkezés közszolgáltatási díjai 9,6 százalékkal növekednek majd, azonban a szabadáras kegyeleti szolgáltatás 10 százalékkal olcsóbb lesz.

Jövő héten születik majd döntés a BKV 2008-as tarifáiról. A főváros várhatóan 11-12 százalék körüli emelésre fog rábólintani, ez azt jelenti, hogy a jelenleg 7350 forintos dolgozói havibérlet jövőre 8000 forintba kerülhet, a vonaljegyért 230 forint helyett 260 forintot kell fizetni.

Szintén jövő héten tárgyalják majd a jövő évi budapesti vízdíjakat, ahol 8,8 százalékos drágulás várható. A kéményseprés díja 4,4 százalékkal lehet drágább. Már korábban eldölt, hogy a főváros befagyasztja a távfűtés árát, ez pedig azt jelenti, hogy a jövőre várt 4,6 százalékos inflációt nem fogják érvényesíteni a díjakban. Akiknél már ma is mérhető a távfűtés, azoknak havonta mintegy négyezer forinttal lesz kevesebb a számla végösszege.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58