16 °C Budapest

Jövőre nő a rezsiköltség

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 10:00

Szakértői számítások szerint a kormányzat a jövő év elejével mintegy 5-10 százalékos gázáremelésre készül. Persze rászorultságtól függően ez jelenthet ténylegesen kisebb kiadásnövekedést - olvasható a Népszabadságban.

Az 5-10 százalékos emelés két tényezőre vezethető vissza, az egyik a termék alapára, amely központilag kerül kihirdetésre. A változtatáskor elsősorban a nemzetközi energiaárakat kell figyelembe venni, de Magyarországon rárakódik egy speciális tétel is.

Az emelkedés mértéke függ attól is hogy ki milyen gázártámogatással számolhat, illetve, hogy miként változik januártól a támogatási rendszer. Igaz, ezzel kapcsolatosan várhatóan nem lesz változás, a jogosultság továbbra is meghatározott jövedelem és élethelyzet után jár, eltérő mértékű számlakedvezménnyel.

Azoknak, akik nem jogosultak támogatásra, jövőre már nem kell számítaniuk az év elején bekövetkezett hatalmas, több mint 70 százalékos áremelkedésre, nekik a nemzetközi hatásokat tükröző alapárváltozásokkal kell megküzdeniük.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?