14 °C Budapest

Jövőre nő a rezsiköltség

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 10:00

Szakértői számítások szerint a kormányzat a jövő év elejével mintegy 5-10 százalékos gázáremelésre készül. Persze rászorultságtól függően ez jelenthet ténylegesen kisebb kiadásnövekedést - olvasható a Népszabadságban.

Az 5-10 százalékos emelés két tényezőre vezethető vissza, az egyik a termék alapára, amely központilag kerül kihirdetésre. A változtatáskor elsősorban a nemzetközi energiaárakat kell figyelembe venni, de Magyarországon rárakódik egy speciális tétel is.

Az emelkedés mértéke függ attól is hogy ki milyen gázártámogatással számolhat, illetve, hogy miként változik januártól a támogatási rendszer. Igaz, ezzel kapcsolatosan várhatóan nem lesz változás, a jogosultság továbbra is meghatározott jövedelem és élethelyzet után jár, eltérő mértékű számlakedvezménnyel.

Azoknak, akik nem jogosultak támogatásra, jövőre már nem kell számítaniuk az év elején bekövetkezett hatalmas, több mint 70 százalékos áremelkedésre, nekik a nemzetközi hatásokat tükröző alapárváltozásokkal kell megküzdeniük.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06