26 °C Budapest

Jövőre nő a rezsiköltség

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 10:00

Szakértői számítások szerint a kormányzat a jövő év elejével mintegy 5-10 százalékos gázáremelésre készül. Persze rászorultságtól függően ez jelenthet ténylegesen kisebb kiadásnövekedést - olvasható a Népszabadságban.

Az 5-10 százalékos emelés két tényezőre vezethető vissza, az egyik a termék alapára, amely központilag kerül kihirdetésre. A változtatáskor elsősorban a nemzetközi energiaárakat kell figyelembe venni, de Magyarországon rárakódik egy speciális tétel is.

Az emelkedés mértéke függ attól is hogy ki milyen gázártámogatással számolhat, illetve, hogy miként változik januártól a támogatási rendszer. Igaz, ezzel kapcsolatosan várhatóan nem lesz változás, a jogosultság továbbra is meghatározott jövedelem és élethelyzet után jár, eltérő mértékű számlakedvezménnyel.

Azoknak, akik nem jogosultak támogatásra, jövőre már nem kell számítaniuk az év elején bekövetkezett hatalmas, több mint 70 százalékos áremelkedésre, nekik a nemzetközi hatásokat tükröző alapárváltozásokkal kell megküzdeniük.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?