3 °C Budapest
Alaptanterv: át kell képezni a tanárokat az új tárgy miatt

Alaptanterv: át kell képezni a tanárokat az új tárgy miatt

2020. február 7. 09:00

Kiegészítő képzésre kell mennie azoknak a tanároknak, akik az új, összevont természettudományos tárgyat akarják tanítani. A felkészülésre még van két tanév.

A természetismeret szakos tanárok mellett biológia, fizika, földrajz és kémia szakos tanárok is taníthatják majd abban az esetben, ha elvégzik az ehhez szükséges kiegészítő képzést - a válaszolta az Emmi a hvg.hu-nak arra a kérdésére, hogy ki taníthatja majd az összevont természetismeret tárgyat.

Az általános iskola 7-8. évfolyamán és a középiskola 11-12. évfolyamán ezentúl lehetősége lesz az iskoláknak a fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyakat összevonva is tartani. Megjegyzi a minisztérium azt is, hogy mivel a NAT-ot felmenő rendszerben vezetik be (szeptembertől az 1., 5., és 9. évfolyamon) a felkészülésre van még két tanév. Legelőször ilyen tárgy bevezetésére ugyanis csak 2022-ben lesz lehetőség.

A science tárgyhoz egyelőre nem csak tanárok nincsenek, hanem hiányoznak az ilyen tankönyvek, oktatási programcsomagok, képzések is. Nahalka István oktatáskutató szerint annak bevezetését egy jó ötéves fejlesztési folyamatnak kellene megelőznie. Ő azt jósolja, hogy senki sem fogja választani ezt a lehetőséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06