20 °C Budapest
Jogsit szeretnél? Jó hírünk van: jövőre ingyenes lesz a KRESZ-vizsga

Jogsit szeretnél? Jó hírünk van: jövőre ingyenes lesz a KRESZ-vizsga

2017. november 23. 09:32

A tervek szerint 2018-tól nem kell fizetni a KRESZ-vizsgáért, vagyis valamivel olcsóbb lehet a jogosítvány megszerzése jövőre.

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés Kulturális bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy 2018. július 1-től kezdve ingyenesen lehet majd KRESZ-vizsgát tenni - írta a hvg.hu. A miniszter azt ígéri, hogy a héten minden részletet közölnek majd erről, többek között azt is, hogy milyen korhatárú fiatalokat érint majd.

Nem először merül fel az ingyenes KRESZ-vizsga ötlete, legutóbb Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára beszélt róla szeptemberben. Akkor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 98. Kormányinfón úgy fogalmazott, elvi döntés már van, az EMMI vizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehetne ezt kivitelezni.

Balog Zoltán szerdán elárulta, a jövő év közepétől vezetnék be a változást, hogy ezzel segítsék a fiatalok jogosítványhoz jutását. A vizsga díja jelenleg 4600 forint. Ennél valamivel drágább, körülbelül 20-30 ezer forint a tanfolyamon való részvétel.Vagyis a jelenlegi árakkal számolva mintegy 1-4 százalékkal kerülhetne kevesebbe a jogosítvány, attól függően, ki melyik autós iskolába iratkozik be.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?