27 °C Budapest
Új kötelező tantárgy jöhet az iskolákba

Új kötelező tantárgy jöhet az iskolákba

MTI
2017. szeptember 21. 19:02

Hamarosan a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiája, amelynek célja, hogy rendszerbe tereljék és a nemzeti alaptanterv részévé tegyék a pénzügyi ismeretek oktatását - mondta az MTI szerint Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szeptember 21-én, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) konferenciáján.

Mindenk diák számára elérhető a pénzügyi tudatosság oktatása, de azzal, hogy nem kötelező, azokhoz a rétegekhez nem ér el, amelyek számára ez kiemelten fontos, mondta Hornung. Elsősorban a sérülékeny rétegekre összpontosítanak - például a még befolyásolható fiatalokra és az idősekre, akiknek ezen ismeretek megszerzésére nem volt lehetőségük -, annak érdekében, hogy minden élethelyzetükben a megfelelő pénzügyi termékeket vehessék igénybe. Hozzátette, fontos az is, hogy az oktatásban a vállalkozói ismeretek is megfelelő súlyt kapjanak.

Hangsúlyozta: a pénzügyi tudatosság által - ha valaki megfelelően fektet be vagy számára optimális hitelt vesz fel - nemcsak az egyének életminősége javul, hanem hosszú távon nemzetgazdasági szinten is kimutatható eredményhez vezet, elősegítve a gazdaság növekedését.

A Nemzeti Alaptanterv (NAT) jelenleg csak lehetőséget ad a pénzügyi alapismeretek oktatására, az órakeret szabadon felhasználható 10 százalékában, választható tárgyként.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?