Még mindig ennyi gyerek nem ír, nem olvas: pedig tanítják

Még mindig ennyi gyerek nem ír, nem olvas: pedig tanítják

2015. január 30. 10:06

Míg sok magyar diák kiemelkedően teljesít különböző nemzetközi versenyeken, addig a 15 éves korosztály ötöde funkcionális analfabéta. Azaz írni olvasni tud, de nem tudja értelmezni a látottakat - írja a Magyar Nemzet.

Kiemelkedően teljesítettek a magyar diákok a tavalyi tudományos diákolimpiákon: a nemzetközi versenyeken 24 érmet gyűjtöttek be nyolc különböző tantárgyból. Míg azonban legjobbjaink évről évre világsikereket érnek el, mintegy 16 ezer diák pedig konkrétan zseni, a nagy átlag teljesítménye továbbra is elkeserítő.

Az iskolai mérések szerint egyre többen vannak az átlag alatt teljesítők, a 15 évesek ötöde funkcionális analfabéta. A szakképzésben tanulók lemaradása pedig egyenesen ijesztő: a legutóbbi kompetenciamérések szerint a 10. osztályos szakiskolások még a hatodikos általános iskolások szintjét sem érték el.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25