1 °C Budapest
Nyugdíjasok, figyelem: ekkor jön a pluszpénz az államtól!

Nyugdíjasok, figyelem: ekkor jön a pluszpénz az államtól!

2018. október 9. 10:30

Idén is 2,5 millióan nyugdíjprémiumot, amelynek maximális összege 18 ezer forint - az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben. A kifizetések november közepén kezdődnek el.

Az intézkedést azzal indokolta a kabinet, hogy az idén jóval 4 százalék felett alakul a gazdasági növekedés. A nyugdíjprémiumot valamennyi nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek kifizetik. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a nyugdíjprémiumok kiutalására a tárca közlése szerint.

Minden nyugdíjas, akinek eléri a 80 ezer forintot a nyugdíja, az a maximális 18 ezer forintra számíthat - tehát az Emmi szerint maximális összeget kapják az átlagnyugdíjjal (130 ezer forint) rendelkezők is. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémimum összege arányosan csökken, például akiknek 50 ezer forint a nyugdíjuk, azok 11 250 forintos nyugdíjprémiumot kapnak.

A pénzt a bankszámlával rendelkező ügyfelek november 12-én kapják meg, a postai kifizetések pedig november 15-én kezdődnek, a posta által előre meghatározott napokon.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?