2 °C Budapest
Budapest, 2022. május 24.Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Mögötte Kövér László házelnök.MTI/Koszticsák Szilárd

Vagyonukról vallottak a magyar top politikusok: ennyi pénze van most Orbánnak, Lázárnak, Gyurcsánynak

2022. június 2. 09:44

Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása, Lázár János több mint 8 milliót keresett a könyvével. Gyurcsány Ferencnek majdnem 600 millió forintja van értékpapírokban, Jakab Péternek még mindig megvan a miskolci lakása - kikerültek a parlamenti képviselők vagyonbevallásai.

Szerda estig kellett leadniuk az áprilisban megválasztott parlamenti képviselőknek a vagyonbevallásukat, amelyek már ki is kerültek az Országgyűlés honlapjára. A Telex végigvette, mit vallottak be az ismert magyar politikusok.

Orbán Viktornak semmilyen járműve nincs, képviselői fizetésén kívül más juttatásban nem részesül, a Fidesz elnöki posztjáért sem kap pénzt. Megmaradt felcsúti háza, és XII. kerületi ingatlana - utóbbinak felerészben tulajdonosa. A kormányfő azt írta, megtakarítás nincs, hitelt nem fizet, és nem is tartoznak neki. Feleségén, Lévai Anikón kívül Flóra lányával él egy háztartásban.

Novák Katalin köztársasági elnöknek 32 milliós megtakarítása van, tartozása bevallása szerint nincs. Az államfő nevén 8 ingatlan van feltüntetve: felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak, valamint egy 90 négyzetméteres társasháznak Újbudán, továbbá egyedül birtokol egy 56 négyzetméteres lakást a XI. kerületben. Szülővárosában, Szegeden három társasházi lakást (67, 166 és 174 négyzetméteresek), valamint egy garázst kapott ajándékba 2013-ban, míg Balatonlellén üdülőt vett tíz évvel ezelőtt. Egyik ingatlanát kiadja havi 255 ezerért. Havi fizetése a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese, azaz jelenleg majdnem bruttó 4 millió forint.

Kövér László 4,5 milliónyi megtakarítást vallott be, emellett van egy 9 milliós hiteltartozása, emellett a házelnöknek egy szigetszentmiklósi háza van, és egy Skoda Superb személyautója.

Lázár János 18 millió forintot tart készpénzben, hitelintézetben pedig 8 milliót, emellett a miniszternek 35 hektárnyi földje van Hódmezővásárhelyen. Winston Churchillről szóló könyve után 8,1 millió forintot keresett.

Szijjártó Péter összesen több mint 13,58 milliót tart a bankban, bevallása szerint a miniszter még mindig 30 millió forinttal tartozik a szüleinek.

Rogán Antalnak 616 millió forintja van takarékbetétben elhelyezve. A miniszter bevallásából kiderült, hogy még mindig megvannak szakonyfalui földjei, fizetése majdnem bruttó 2 millió forint havonta.

Gyurcsány Ferenc értékpapír-megtakarításai 587 millió forintot tesznek ki, a volt miniszterelnöknek továbbra is tartoznak 42 millióval, és van egy 446 milliós követelése „lakásvásárlás foglaló és előleg” címén. A politikus 59,9 millió forinttal tartozik a banknak, Altus Portfólió Kft.-jéből valamivel több mint 7 milliót keresett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jakab Péter továbbra is felerészben tulajdonosa egy miskolci lakásnak, a Jobbik elnökének 3,9 milliónyi megtakarítása van, emellett 7,8 millióval tartozik egy pénzintézetnek, emellett egy iPhone-al is gyarapodott 178 ezer forint értékben.

A párbeszédes Tordai Bence közel 27 millió forintos hiteltartozást vallott be, emellett magánszemélyeknek is tartozik 5,5 millió forinttal.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke először jutott be a parlamentbe, bevallása szerint Ásotthalmon van egy tanyája szőlővel, illetve 0,89 hektárnyi szántója is. 5 millió forint banki tartozása van, 5,5 millióval pedig magánszemélynek tartozik.

Fekete-Győr Andrásnak még mindig megvan II. kerületi lakása, amit 155 ezer forintért ad ki havonta. A Momentum frakcióvezetője Iphone-t és laptopot kapott májusban a munkájához, összesen közel 600 forint értékben.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem