35 °C Budapest
Budapest, 2022. május 24.Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Mögötte Kövér László házelnök.MTI/Koszticsák Szilárd

Vagyonukról vallottak a magyar top politikusok: ennyi pénze van most Orbánnak, Lázárnak, Gyurcsánynak

2022. június 2. 09:44

Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása, Lázár János több mint 8 milliót keresett a könyvével. Gyurcsány Ferencnek majdnem 600 millió forintja van értékpapírokban, Jakab Péternek még mindig megvan a miskolci lakása - kikerültek a parlamenti képviselők vagyonbevallásai.

Szerda estig kellett leadniuk az áprilisban megválasztott parlamenti képviselőknek a vagyonbevallásukat, amelyek már ki is kerültek az Országgyűlés honlapjára. A Telex végigvette, mit vallottak be az ismert magyar politikusok.

Orbán Viktornak semmilyen járműve nincs, képviselői fizetésén kívül más juttatásban nem részesül, a Fidesz elnöki posztjáért sem kap pénzt. Megmaradt felcsúti háza, és XII. kerületi ingatlana - utóbbinak felerészben tulajdonosa. A kormányfő azt írta, megtakarítás nincs, hitelt nem fizet, és nem is tartoznak neki. Feleségén, Lévai Anikón kívül Flóra lányával él egy háztartásban.

Novák Katalin köztársasági elnöknek 32 milliós megtakarítása van, tartozása bevallása szerint nincs. Az államfő nevén 8 ingatlan van feltüntetve: felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak, valamint egy 90 négyzetméteres társasháznak Újbudán, továbbá egyedül birtokol egy 56 négyzetméteres lakást a XI. kerületben. Szülővárosában, Szegeden három társasházi lakást (67, 166 és 174 négyzetméteresek), valamint egy garázst kapott ajándékba 2013-ban, míg Balatonlellén üdülőt vett tíz évvel ezelőtt. Egyik ingatlanát kiadja havi 255 ezerért. Havi fizetése a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese, azaz jelenleg majdnem bruttó 4 millió forint.

Kövér László 4,5 milliónyi megtakarítást vallott be, emellett van egy 9 milliós hiteltartozása, emellett a házelnöknek egy szigetszentmiklósi háza van, és egy Skoda Superb személyautója.

Lázár János 18 millió forintot tart készpénzben, hitelintézetben pedig 8 milliót, emellett a miniszternek 35 hektárnyi földje van Hódmezővásárhelyen. Winston Churchillről szóló könyve után 8,1 millió forintot keresett.

Szijjártó Péter összesen több mint 13,58 milliót tart a bankban, bevallása szerint a miniszter még mindig 30 millió forinttal tartozik a szüleinek.

Rogán Antalnak 616 millió forintja van takarékbetétben elhelyezve. A miniszter bevallásából kiderült, hogy még mindig megvannak szakonyfalui földjei, fizetése majdnem bruttó 2 millió forint havonta.

Gyurcsány Ferenc értékpapír-megtakarításai 587 millió forintot tesznek ki, a volt miniszterelnöknek továbbra is tartoznak 42 millióval, és van egy 446 milliós követelése „lakásvásárlás foglaló és előleg” címén. A politikus 59,9 millió forinttal tartozik a banknak, Altus Portfólió Kft.-jéből valamivel több mint 7 milliót keresett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jakab Péter továbbra is felerészben tulajdonosa egy miskolci lakásnak, a Jobbik elnökének 3,9 milliónyi megtakarítása van, emellett 7,8 millióval tartozik egy pénzintézetnek, emellett egy iPhone-al is gyarapodott 178 ezer forint értékben.

A párbeszédes Tordai Bence közel 27 millió forintos hiteltartozást vallott be, emellett magánszemélyeknek is tartozik 5,5 millió forinttal.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke először jutott be a parlamentbe, bevallása szerint Ásotthalmon van egy tanyája szőlővel, illetve 0,89 hektárnyi szántója is. 5 millió forint banki tartozása van, 5,5 millióval pedig magánszemélynek tartozik.

Fekete-Győr Andrásnak még mindig megvan II. kerületi lakása, amit 155 ezer forintért ad ki havonta. A Momentum frakcióvezetője Iphone-t és laptopot kapott májusban a munkájához, összesen közel 600 forint értékben.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 11:04
Ezúttal a NASCAR-ban méreti meg magát az F1-bl tavaly visszavonult legenda. Az ARENA4 és az ARENA4+...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?