11 °C Budapest
Peking, 2022. február 13.A gyõztes Liu Shaoang a dobogó tetején a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének virágceremóniáján a Fõvárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án.MTI/Kovács Tamás

Őrült összeget keresett Liu Shaoang az olimpián: szerdán tovább dagadhat a jutalma

2022. február 14. 11:31

Eddig majdnem 130 millió forintnyi jutalmat "korcsolyázott" össze Pekingben Liu Shaoang: a gyorskorcsolyázó az olimpiai aranya mellett két bronzérmet is nyert, egyszer pedig negyedik lett. A kisebbik Liu-testvér szerdán még jégre lép a férfi váltóval, úgyhogy ez az összeg még nőhet.

Vasárnap Liu Shaoang megnyerte a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon. A 23 éves sportoló 1000 méteren egyéniben bronzérmet nyert, valamint a vegyesváltó csapat tagjaként is a dobogó harmadik fokára állhatott fel - emellett 1500 méteren negyedik lett a számban.

A dicsőség mellé természetesen pénzjutalom is jár az olimpiai kiválóságoknak: 2020 óta egészen pontosan 50 millió forint jutalom jár egy aranyéremért, az ezüstre 37,5 milliót fizetnek, a bronzérmesek pedig 28,5 millió forint jutalmat kapnak a magyar államtól - egyébként a szabályok szerint egészen a nyolcadik helyig bezárólag jutalmazzák a sportolókat.

Összességében az Ádónak becézett Shaoang így eddig 128,5 millió forintot "korcsolyázott össze" Pekingben, de az összeg még nőhet, hiszen szerdán a férfi váltó csapatával is jégre lép. Emellett az olimpiai érmesek életjáradékra is jogosultak: 35 éves koruk után aranyérem esetén ez az előző évi átlagkeresetnek felel meg, ezüstnél 70, bronznál pedig 50 százaléka az az évi nettó átlagbérnek. Shaoang eddig két aranyat és két bronzot nyert téli olimpiákon, a járadék összege pedig halmozódik az újabb és újabb érmekkel.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
MEDIA1  |  2024. április 22. 19:58
Megvan, kik ülnek be a megújuló X-Faktor zsűrijébe idén.
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem