Még mindig nem kártalanították a becsődölt bank ügyfeleit

Még mindig nem kártalanították a becsődölt bank ügyfeleit

2015. január 13. 16:03

A Nemzetgazdasági Minisztérium kéri a Széchenyi Bank biztosított betéteseit, hogy mielőbb személyesen jelenjenek meg a Bank fiókjában, - esetlegesen előre egyeztetett időpontban - mivel a kifizetések megkezdése érdekében kezdeményezniük kell a számláikhoz fűződő banktitok feloldását.

Ezt a felhatalmazást majd a Széchényi Bank fiókjában kell kitölteni, amelyhez az ügyfelek személyes okmányaira is feltétlen szükség lesz. A banktitok feloldására azért van szükség, hogy a kártalanítás megkezdődhessen. A kifizetés az Országos Betétbiztosítási Alapon (OBA) keresztül történik majd, így amennyiben további kérdésük lenne, kérjük forduljanak az OBA ügyfélszolgálatához.

A Nemzetgazdasági Minisztérium elnézését kér az ügyfeleket ért kellemetlenségek miatt és továbbra is azon dolgozik az OBA-val, hogy a kárenyhítés mielőbb megtörténjen. Az ügyfelek konstruktív együttműködése estén a kifizetések akár már március 1-ig megtörténhetnek.

Mint ismert a Kormány 2014. december 17-én úgy döntött, hogy a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. "v.a." biztosított betéteseinek kárait enyhíti annak érdekében, hogy a részben vagy egészben állami tulajdonban lévő hitelintézetekkel szemben fennálló fokozott bizalmat fenntartsa és erősítse, különösen az állami tulajdonban lévő pénzügyi intézményeknél pénzügyi szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek esetében. Ennek technikai lebonyolítása érdekében a nemzetgazdasági miniszter megállapodást kötött az Országos Betétbiztosítási Alappal (OBA). A Kormány döntése értelmében - mivel a Széchenyi Bankban az állam érdekeltsége 49 százalék volt - így a biztosított betétesek kárait ilyen mértékben igyekszik enyhíteni.

Ez azt jelenti, hogy az OBA által már kifizetett kártalanítási összegen felül a biztosított betétek esetében a még fennálló követelés 49 százalékát az állam az OBA közreműködése által fizeti ki a biztosított betét tulajdonosának.

Mit kell tennie az ügyfeleknek, hogy megkapják a pénzüket?

Ehhez a biztosított betétek tulajdonosainak közreműködése szükséges, hiszen a kifizetés technikai lebonyolítása érdekében a banktitok Széchenyi Banktól történő kiadásához felhatalmazás szükséges a biztosított betét tulajdonosától. Ezt a felhatalmazást a Széchenyi Banknál kell kitölteni és megtenni (amelyhez az azonosítás miatt a személyes okmányaikat is vigyék magukkal), hogy az OBA a kifizetéshez szükséges adatok birtokában a további lépéseket megtegye.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A mihamarabbi sikeres kárenyhítés érdekében kérjük a biztosított betétek tulajdonosait, hogy személyesen keressék fel a Széchenyi Bank fiókját és tegyék meg a szükséges nyilatkozatokat. Az OBA minden kérdésükre készséggel válaszol és minden szükséges segítséget megad a mihamarabbi kárenyhítés megvalósítása érdekében.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10