13 °C Budapest

Ezért nem tudsz hétvégén bankolni Magyarországon

Pénzcentrum
2014. május 16. 16:05

Sokunknak gondot okoz, hogy a bankfiókok nyitvatartása miatt csak munkaidőben tudjuk ügyeinket intézni. Vannak azonban olyan pénzintézetek, amik hétvégén is nyitva vannak. Összegyűjtöttük, hogy hol tudunk hétvégén bankolni. De vajon ugyan azt a szolgáltatást kapjuk, mint hétköznap?

A legtöbben kötött munkaidőben dolgozunk, ezért nem tudjuk nap közben intézni banki ügyeinket. Van azonban olyan pénzintézet, amelyiknél találunk hétvégén is nyitva tartó fiókokat, míg a legtöbb bank csak a Fővárosban tart fenn ilyen fiókot, addig a legnagyobb magyar bank vidéken is várja az ügyfeleit hétvégén is. De vajon ugyan azok a szolgáltatások elérhetőek, mint hétköznap?

Melyik bankok tartanak nyitva hétvégén is?

A nagyobb fiókhálózattal rendelkező pénzintézetek között sem az összes tart fenn hétvégén is nyitva tartó fiókot. Jellemzően plázákban, vagy hipermarketek mellett tartanak nyitva hétvégén is bankfiókok. Lényeges, hogy nem mindenhol lehet élni a pénztári szolgáltatásokkal, vagyis készpénz felvétel és befizetés nem megoldott az összes fiókban. A Pénzcentrum.hu gyűjtése szerint ezek a hitelintézetek tartanak fenn hétvégén nyitva tartó fiókot:

  • AXA Bank
  • CIB Bank
  • Citibank
  • Erste Bank
  • OTP Bank
  • Raiffeisen Bank


Az Axa esetén egy helyen találunk hétvégi ügyintézést, a budapesti Corvin plázában. Az Axa esetén nincsen pénztári szolgáltatás a fiókban.

A Citibank esetén már kiterjedtebb hétvégi lehetőségekről beszélhetünk, igaz, pénztári szolgáltatást itt nem vehetünk igénybe. A pénzintézetnél három budapesti plázában tudjuk ügyeinket intézni hétvégén is, igaz találunk olyan plázafiókot, amely nem tart nyitva hétvégén.

Kattints! Kész, vége: sorra mondja fel szerződéseit a magyar bank

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szintén több plázában elérhetőek a CIB  és az Erste szolgáltatásai, míg előbbi négy helyen, addig utóbbi összesen nyolc helyen tart fenn hétvégén nyitvatartó bankfiókot; egyébként mindegyik ilyen fiók Budapestesen található.


Nem tart fent pénztári szolgáltatást egy pesti plázában található Raiffeisen fiók, igaz egyéb ügyeinket minden további nélkül tudjuk intézni. A banknak ez az egyetlen hétvégén is nyitva tartó fiókja.

A legkiterjedtebb hétvégi bankolás a legnagyobb fiókhálózattal rendelkező OTP-nél elérhető, esetükben országszerte 28 hétvégén is nyitvatartó fiókot találunk, közöttük több olyat, ami vasárnap is nyitva tart. A bank szolgáltatásai nem csak plázákban, hanem hipermarketek mellett, és utcáról elérhető fiókokban is elérhetőek. Fontos, hogy náluk a pénztári szolgáltatások (a készpénz ki-, és befizetés) minden fióknál elérhető hétvégén is.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm