Budapest Hozamvédett Alap - Mit tud az új termék?

Pénzcentrum
2007. január 3. 16:42

A Budapest Alapkezelő elindította új zártvégű, tőke- és hozamvédett befektetési alapjának jegyzési időszakát. A Budapest Alapkezelő a hároméves futamidejű Budapest Hozamvédett Alapban elhelyezett tőke visszafizetése mellett - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - a teljes futamidőre bruttó 12%-os minimum hozamot is biztosít a befektetőknek. A 12%-os bruttó hozam a kamatadó levonása előtti érték, amely éves szinten, kamatos kamattal számolva 3,84%-ot jelent. A Budapest Hozamvédett Alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2007. február 9-ig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Budapest Hozamvédett Alap részesedést kínál az európai, kínai és japán részvény- és kötvénypiacok, az európai ingatlanpiac, valamint a nyersanyagpiacok teljesítményéből. A Budapest Hozamvédett Alap teljes hozamának mértékét nyolc tőkepiaci eszköz teljesítménye határozza meg: az alap portfóliójában 10-10 százalékos súllyal szerepelnek a nemzetközi részvény- és kötvénypiacok (európai és közép-európai részvényindex, kínai és japán részvényindex, európai és japán kötvénypiaci mutató), míg 20-20 százalékot képvisel a 19 nyersanyag áralakulását követő Dow Jones AIG nyersanyagár-index és az Eurozóna ingatlanpiacának árfolyam-alakulását tükröző EPRA Eurozone Index.

"A Budapest Alapkezelő másodszor jelenik meg a piacon hozamvédett alappal. Az előző, 2 éves futamidejű Budapest Garantált Alap tavaly júniusban járt le, a garantált 5%-os helyett 22%-os hozamot fizettünk ügyfeleinknek. Az új alap esetében a tőke és a minimális fix hozam kifizetését az alap befektetési politikája biztosítja." - mondta Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06